Kaip pranešė Susisiekimo ministerija, ministrai susitiko su EK vicepirmininku Fransu Timmermansu ir Komisijos nare Adina Valean. F. Timmermansui buvo įteiktas bendras laiškas.

„Jame pabrėžta, kad transporto priemonės įpareigojimas grįžti į įsisteigimo šalį prieštarauja ES klimato politikos tikslams ir Paryžiaus susitarimo siekiams, jį įgyvendinus kelių transporto sektoriuje atsirastų daug papildomų tuščių reisų, padidėtų išmetamo anglies dioksido kiekis“, – nurodo ministerija.

Kaip teigiama, ministrai atkreipė dėmesį į kai kuriuos susirūpinimą keliančius klausimus, susijusius su bendrosios rinkos vientisumu ir veikimu. Esą dėl reikalavimo grąžinti transporto priemones salų valstybių narių vežėjai negalės pasinaudoti bendros rinkos privalumais, o vežėjų iš periferinių valstybių galimybės bus smarkiai apribotos dėl jų buveinės valstybės geografinės padėties.

Europos Parlamento (EP) Transporto ir turizmo komitetas patvirtino susitarimą dėl Mobilumo paketo. EK šiuo metu rengia studiją, kurioje bus vertinama Mobilumo paketo įtaka vežėjų rinkai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)