Vis dėlto S. Skvernelis pabrėžė, kad stringant nacionalinio susitarimo pasirašymui, pokyčiai švietimo sektoriuje bus vis tiek daromi – nacionalinio susitarimo nuostatas perkeliant į kolektyvines sutartis.

„Vertinu kaip beviltišką, desperacinį veiksmą. Padaryta tikrai pakankamai daug švietimo srityje, kalbant apie švietimo pertvarką. Tas susitarimas, kuris yra paruoštas Vyriausybėje, atitinka daugelį realijų ir strateginių darbų, kuriuos būtų galima padaryti“, – opozicijos ruošiamą nacionalinį švietimo susitarimą trečiadienį po Vyriausybės posėdžio kritikavo S. Skvernelis.

„Manau, kad opozicijos rengiamas susitarimas yra neperspektyvus, nebent jį pasirašys vien tik opozicija“, – kalbėjo premjeras.

Kartu jis pabrėžė, kad pagrindinius tikslus dėl pokyčių švietime vis tiek bus bandoma įgyvendinti, net jei nacionalinio švietimo susitarimo pasirašymas toliau strigs.

„Bet kokiu atveju, kada matysime progresą dėl susitarimo galimumo ar ne, pagrindines nuostatas rasime, kaip realizuoti. Vienas iš būdų – susitarimo nuostatas perkelti į kolektyvinę sutartį. Tie rezultatai ženklūs pasiekti. Aišku, ne tokie, kokių norėtume, ne visus sprendimus sugebėjome įgyvendinti, tačiau turime pasigirti tuo, ko negalėjo padaryti kitos politinės jėgos“, – pridūrė S. Skvernelis.