Sinoptikų išplatinti geltonieji įspėjimai dėl šiandien, vasario 10 d., tikėtino vėjo, sniego ir ledo galioja didžiojoje šalies dalyje, įskaitant Šiaurės Airiją, Škotiją, Šiaurės Angliją ir Pietvakarių Angliją. Prognozuojama, kad audringos oro sąlygos Šiaurės Airijoje, Škotijoje ir Šiaurės Anglijoje tęsis iki trečiadienio, vasario 12 d.

Per pastarąsias 24 valandas dėl audros iškritęs kritulių kiekis kai kuriose JK vietovėse jau viršijo pusantro mėnesio normą – sekmadienį Velso kaime Capel Curig iškrito 122,6 milimetrai kritulių, o Kambrijos Honister Pass – 178 milimetrai kritulių. Dėl rekordiškai gausaus lietaus kilo potvyniai bei sutriko elektros energijos tiekimas 539 000 namų. Be elektros energijos vis dar yra dešimtys tūkstančių namų ūkių.

Doverio uoste buvo sustabdytas visų laivų judėjimas, o Šiaurės Anglijoje automobilių eismui uždarytas Humber tiltas. Londone dėl audros buvo uždaryti aštuoni karališkieji parkai ir netgi atšaukta sargybos keitimosi ceremonija karališkuosiuose Buckinghamo rūmuose.

Dėl audros sekmadienį buvo atšaukta šimtai skrydžių, o keleiviai raginami pasitikrinti skrydžių statusą savo skrydžių bendrovių tinklapiuose. Pavyzdžiui, „British Airways“ įspėjo, kad skrydžių sutrikimai vis dar tikėtini vasario 10-13 d., todėl atšauktų arba atidėtų skrydžių keleiviams bus siūlomi alternatyvūs skrydžiai kitu laiku arba visiškas pinigų už bilietus grąžinimas.

Vasario 9 d. Vaito saloje buvo užfiksuoti 155 km/val. siekiantys vėjo gūsiai, stiprūs vėjai siautėjo ir kitose šalies dalyse. Manoma, jog stiprūs vėjai lėmė greičiausią „British Airways“ lėktuvo skrydį iš Niujorko į Londoną – lėktuvas „Boeing 747-436“ 5 600 km atstumą įveikė per 4 valandas ir 56 minutes arba 102 minutėmis greičiau nei buvo planuota. Didžiausias lėktuvo greitis siekė 1 372 km/val.

Taip pat sinoptikai prognozuoja, jog rimstant audrai „Ciara“ į šalį plūstelės šalto oro frontas, kuris lems staigiai kritusią oro temperatūrą, o sniego danga JK Šiaurėje ir Škotijoje vasario 10-11 d. gali siekti iki 20 cm.

Sugriuvo dalis viešbučio

Dalis Bridge House“ viešbučio Haikyje, Škotijoje, sekmadienį griuvo į vandenis, grėsmingajai audrai „Ciara“ talžant šalį vėjais ir stipriais krituliais.

Dėl „Ciara“ sukeltų potvynių į vandenį įgriuvo dalis viešbučio.

Sekmadienio rytą, apie 9.30 val., kai vanduo pradėjo virsti aukščiau ir aukščiau upės krantų, viešbutis „Bridge House“ neatlaikė gamtos siuto ir nugarmėjo vandenin, pranešė „The Daily Record“.

Ugniagesių ekipažai atskubėjo į įvykio vietą, kai pastato šonas griuvo į vandenį. Pastato vidinius taškus, įskaitant ant sienų pakabintas nuotraukas, buvo galima pamatyti nuo gatvės.


Vienam liudininkui, kuris turėjo praleisti naktį viešbutyje, buvo pranešta, kad jo rezervacija buvo atšaukta dėl baimės dėl konstrukcijos.

Nemažai viešbučio svečių ir darbuotojų buvo matomi gatvėje, kol viešbučio darbuotojai stengėsi evakuoti pastatą.

Audra sukėlė chaosą visoje šalyje.

Šimtai žmonių buvo evakuoti iš savo namų Blakpulyje, kur stiprūs vėjai vertė garsiojo pramogų parko karuseles suktis savaime.

M11 greitkelyje kilo chaosas: Kembridžšyre link kelio skrido angaro stogas.

Audra „Ciara“ netgi nuplėšė Lincolnshire esančio vėjo malūno „Burgh Le Marsh“ ašmenis.

Užfiksuotas sudėtingas lėktuvo nusileidimas

Sekmadienį, vasario 9 d., dėl stiprios audros „Ciara“ nukreiptas „Wizz Air“ lėktuvas nelengvai nusileido Birmingamo oro uoste.

Iš pradžių iš Varšuvos skridęs lėktuvas turėjo nutūpti Londono Lutono oro uoste, tačiau dėl audros buvo nukreiptas į Birmingamą.

Orlaiviui artėjant prie Birmingamo oro uosto, nuo vėjo jis smarkiai drebėjo, lankstėsi sparnai. Nusileidęs lėktuvas atšoko nuo tako ir staigiai kryptelėjo į šoną.



Sutrikdė keliones

Šiaurės vakarų Europoje siautėjanti stipri audra „Ciara“, atnešusi uraganinio stiprumo vėjus, sutrikdė keliones. Dėl audros pirmadienį buvo atšaukta šimtai skrydžių, traukinių ir keltų reisų.

Audra atkeliavo iš Didžiosios Britanijos ir Airijos, kur tūkstančius namų paliko be elektros energijos. Didžiojoje Britanijoje vis dar išlieka pavojus, įspėjama dėl stiprių vėjų, smarkių liūčių, sniego ir potvynių. Didžiausias šalyje vėjo greitis - 150 km/h buvo užfiksuotas Aberdarono kaime Velse.

Tuo metu atskirose šiaurės Prancūzijos dalyse paskelbtas oranžinis pavojaus lygis. 130 000 namų liko be elektros energijos. Audra vertė medžius ir elektros stulpus 31-ame Prancūzijos departamente.

Belgijoje taip pat galioja oranžinis pavojaus lygis, atšaukta apie 60 skrydžių į ir iš Briuselio. Sostinėje audra vertė medžius ir pastolius, bet apie sužeistus žmones nepranešama.
Apie atšauktus skrydžius pranešama ir Vokietijoje bei Nyderlanduose.