„Darysime viską, ką galime, siekiant sustabdyti humanitarinę katastrofą Idlibe“, – per bendrą spaudos konferenciją su kolega iš Slovakijos Miroslavu Lajcaku sakė M. Cavusoglu.

Ministras pabrėžė, kad Turkijos ir Rusijos vadovai neseniai kalbėjosi telefonu šiuo klausimu ir taip pat gali susitikti pasikalbėti dėl krizės Idlibe.

M. Cavusoglu, kaltindamas Basharo al-Assado režimą dėl išaugusio smurto, teigė, kad Turkija visada tikėjo politiniu Sirijos krizės sprendimu.

„Mūsų tikslas – kaip galima greičiau užbaigti Sirijos režimo agresiją“, – reporteriams Ankaroje sakė M. Cavusoglu, paminėdamas, kad per Sirijos režimo pajėgų apšaudymą šią savaitę žuvo aštuoni Turkijos kariškiai.

Pirmadienį Turkijos ir Sirijos kariuomenės įsitraukė į pražūtingiausią jųdviejų kovą nuo 2016 metų, kai Ankara pasiuntė į Siriją savo karius. Turkija sudavė atsakomąjį smūgį ir pražudė 76 Sirijos karius.

Sirijos režimui suintensyvinus atakas gyvenamuosiuose rajonuose ir prieš civilius, karo draskomame Idlibo regione pagilėjo humanitarinė krizė.

Turkija ilgus metus trunkančiame Sirijos konflikte remia sukilėlius, o Rusija palaiko prezidento B. al-Assado režimą.

Dėl puolimo Idlibe nuo 2019 metų lapkričio maždaug 541 000 civilių buvo priversti palikti savo namus.