Atvažiavus nurodytu laiku, pralaukiau keletą valandų, tai kiek sutrikdė, nes viskas buvo planuota kelis mėnesius anksčiau. Tai nebuvo netikėtas vizitas. Na, šiek tiek keista, bet gal tokia tvarka.

Kas užkliuvo, tai kad laukiant su tikrai senyvo amžiaus senoliais jie buvo siuntinėjami pirmyn atgal pasiimti kortelės. Iš anksto apie tai, kad patiems reikės pasiimti dokumentus, nebuvo užsiminta, dėl to sunkiai einančio senuko pagailo. Nieko, pasiėmėm tas korteles. Laukėm, nesiskundėm.

Paguldė, pasvėrė, išmatavo, kardiogramą padarė. Gydytojas pasakė, kad pagrindiniai tyrimai bus atliekami naktį, naudojant aparatus, fiksuojančius deguonies lygį. Viskas aišku, suprantama. Spėjome su senoliu susipažinti, pabendrauti.

Galiausiai įvyko tai, kas visiškai pribloškė. Atėjusi rezidentė liepė atsinešti baterijas aparatui, kuriuo naktį darys tyrimus. Sako: „Reikės 4 AA ir 4 AAA baterijų...“
Tą patį pakartojo ir sunkiai vaikštančiam pacientui greta.

Va čia buvo kaip griaustinis iš giedro dangaus... Sutrikau. Pasisiūliau nupirkti baterijas ir senoliui, kad jam nereiktų vaikščioti – gi matosi, kad nelengva. Šis širdingai padėkojo...
Persirengiau ir išėjau iš skyriaus ieškoti artimiausio kiosko ar parduotuvės. Kurgi tos baterijos.

Tik norėčiau išsiaiškinti, ar kitą kartą prieš operaciją reikės atsinešti ir skalpelį chirurgui bei šluotą valytojai?

***

VUL Santaros klinikų Ryšių su visuomene specialistė Jurgita Juozaitytė apgailestavo dėl skaitytojų patirtų nepatogumų ir žadėjo stengtis, kad tokia situacija nepasikartotų ateityje.

„VUL Santaros klinikose pacientams atliekamos labai plataus spektro procedūros, naudojamos įvairios priemonės. Deja, nutinka taip, kad įranga sugenda ar sutrinka jos veikla. Klinikų personalas iš visų jėgų stengiasi iškilusias kliūtis pašalinti, nes puikiai supranta, jog dažnam pacientui konsultacijos ar procedūros tenka laukti ne vieną dieną.

Minimu laikotarpiu buvo sugedęs baterijų pakrovimo įrenginys (neveikė indikatorius, parodantis baterijos įkrovimo lygį), naudojamas atliekant tyrimą. Įprastai pacientams baterijų pirkti nereikia, nes dažniausiai naudojamos įkraunamos baterijos.

Tąkart skubiai įsigyti baterijų dėl galiojančios tvarkos, reguliuojančios viešuosius pirkimus, nebuvo galimybės, o paslauga buvo reikalinga iškart, todėl dėkojame pacientams už bendradarbiavimą, supratingumą ir geranoriškumą. Nuoširdžiai apgailestaujame dėl sukeltų nepatogumų ir stengsimės užtikrinti, kad ateityje tokių nesklandumų nebepasitaikytų“, – sakė J. Juozaitytė.