„Konkurencijos Lietuvos bankams realiai nėra, ir paradoksaliai, net patys komerciniai bankai sako, kad mums reikia konkurencijos, nes mes nebenorime ir nebegalime skolinti ar užimti tam tikras rinkos dalis, kyla rizika dėl tvarumo. (...) Tai patys bankai šaukiasi konkurencijos tam tikros, aišku, ne per didelės“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė jis.

„Aš labai tikiuosi, kad prezidentas ne šiaip kviečia (Lenkijos banką „Pekao“. – ELTA), nes ir premjeras prieš tai kvietė (...), bet niekas neatvažiavo. Bet tai jau yra po tam tikrų pokalbių, po strateginių kažkokių vadovų lygmenyje pašnekesių, nes dar vieno didelio, (...) komercinio banko atsiradimas Lietuvoje situaciją nors kažkiek gerintų“, – tęsė socialdemokratas.

Pasak G. Palucko, dar vieno banko atsiradimas būtų labai geras pasiekimas.

„Dabar mes matome būsto paskolų branginimą, smulkaus, vidutinio verslo nebefinansavimą ir taip toliau. Esame apie tas problemas ne kartą šnekėję. Banko atsiradimas būtų labai geras pasiekimas“, – pridūrė jis.
Kaip ELTA jau rašė, prezidento Gitano Nausėdos Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta Eltai teigė, kad Pasaulio ekonomikos forume Davose lenkiškas bankas „Pekao“ pristatė planus apsvarstyti galimybę plėstis į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)