J. Bernatonis LSDDP partijos kolegoms tvirtino, kad prasti partijos rezultatai reitinguose, neturėtų stipriai liūdinti – jis tiki, kad rezultatai bus geresni.

„Nuo kuo priklausys rezultatai, manau, kad rezultatai bus ženkliai geresni, nei paišo politologai, žiniasklaida, kuri mus laidoja pirmą laiko. Jie priklausys nuo to, kaip mums pavyks bendrai dirbti vienoje komandoje, kaip mums pavyks patiems patikėti savo galimybėmis“, – partijos tarybos posėdyje sakė J. Bernatonis.

„Supraskime, kad mūsų partneriai yra mūsų dideli konkurentai“, – apie sunkius metus partijai kalbėjo parlamentaras.

Parlamentaras partijos kolegų prašė pasitikėjimo ir nieko neorganizuoti savavališkai.

„Prašome pasitikėti mumis, mums reikia dirbti kaip komandai, saviveikla disorganizuoja mūsų bendrus tikslus“, – tikino jis.

J. Bernatonis garsiai įvardijo ir užsibrėžtą konkretų tikslą rinkimuose.

„Jei mes turėsime tik keletą vienmandatininkų, frakcijos parlamente nebus. Mes turime orientuotis į tai, kad minimaliai septyni mūsų žmonės parlamente turi būtų“, – išsikeltą tikslą LSDDP Tarybos posėdyje komentavo parlamentaras.

Juokaudamas, galbūt jau ir jį paveikė „prieš partiją nukreipta propaganda“.

Politikas sakė, kad šie rinkimai partijai lemiami. Jei nepavyks ir šį kartą, LSDDP ir liks maža partija.

„Mano įsivaizdavimu šie Seimo rinkimai mums lemiami – ar mes įsitvirtinsime ar liksime prie nedidelių, neskaitlingų partijų“, – partijos kolegoms sakė J. Bernatonis.

Tačiau po niūrios J. Bernatonio kalbos apie artėjančius rinkimus, į tribūną stojo LSDDP Informacijos centro atstovė, kuri džiaugėsi, kaip gerai buvo sutiktas partijos sprendimas savo simboliu pasirinkti bebrą.

DELFI primena, kad gruodžio viduryje LSDDP nusprendė nustebinti rinkėjus ir pasirinkti tokį simbolį, kuriuo ši partija ir yra pravardžiuojama – „ūsuotais bebrais“.

Linksmai nusiteikusi partija kartu žiūrėjo ir LNK televizijos laidos „KK2“ reportažą. Partiečiai buvo raginami ironiškai naudoti šį simbolį ir apibūdinimą.

Seimo narė Irena Šiaulienė džiaugėsi, kad bebriuko mintis buvo labai gera.

„Šiandien mes galime pasidžiaugti taryboje ir žmones pradžiuginti sutelkdami pastangas, pasiekti rezultatą. Ir kalbant apie artėjantį rinkiminį laikotarpį, kuris iš esmės yra prasidėjęs, mes jaučiame ir įtampą viešajame lauke“, – kalbėjo Seimo narė.

DELFI primena, kad LSDDP susikūrė po to, kai nuo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atskilo dalis Seimo frakcijos atstovų, kurie nenorėjo iš valdančiosios daugumos trauktis į opoziciją. Šiuo pagrindu vėliau buvo sukurta ir partija. Jos pirmininkas yra Gediminas Kirkilas.