Toronte dirbusi moteris išėjo trijų savaičių trukmės atostogų, kad aplankytų Teherane gyvenančią mamą ir seseris. S. Shadkhoo atostogos kaip tik ėjo į pabaigą, ji turėjo grįžti į Kanadą pas vyrą Hassaną Shadkhoo ir įlipo į lėktuvą, kuris trečiadienį ryte pakilo iš Teherano skristi į Ukrainos sostinę Kijevą, skelbia CNN.

„Kalbėjausi su ja likus 20 minučių iki lėktuvas pakilimo“, – trečiadienį vakare Toronte sakė H. Shadkhoo. Jo žmonai kėlė nerimą įtampa tarp Teherano ir Jungtinių Amerikos Valstijų, atsiradusi dėl praėjusią savaitę prezidento Donaldo Trumpo įsakymu nukauto svarbaus Irano generolo.

„Ji norėjo, kad patikinčiau, jog nebus karo. Pasakiau jai, kad nesirūpintų. Nieko blogo neįvyks, – CNN naujienų partnerei CBC prisipažino S. Shadkhoo vyras. – Ji atsakė: „Gerai, man ką tik liepė išjungti telefoną. Iki.“ Ir viskas.“

Į Kijevą skridęs bendrovės „Ukrainos tarptautinės oro linijos“ lėktuvas tikslo nepasiekė. Jis sudužo netrukus po pakilimo. Žuvo visi 176 žmonės, įskaitant S. Shadkhoo ir 62 kitus kanadiečius.

H. Shadkhoo teigimu, jo žmoną kankino bloga nuojauta, jog lėktuvas nukris. Ji nerimavo dėl žmonių, kuriuos paliks. Prieš išvykdama iš Irano, moteris paskelbė asmenukę su savo nuogąstavimais.

„Ji žinojo. Pažiūrėkite į jos veidą, perskaitykite jos parašytą eilėraštį“, – sakė jis, laikydamas telefoną su žmonos paskelbta nuotrauka. Paskui drebančiu balsu perskaitė, ką ji parašė.

„Išvykstu, bet... Baiminuosi dėl to, ką palieku. Dėl žmonių, kuriuos palieku, man neramu“, – rašė moteris.

H. Shadkhoo jaučiasi sugniuždytas ir neįsivaizduoja savo gyvenimo be žmonos. Jiedu buvo susituokę 10 metų. Trečiadienį vakare jis ruošėsi vykti aplankyti S. Shadkhoo giminaičių Teherane.

„Ji buvo angelas, – CBC sakė jis. – Dabar noriu tiesiog išnykti.“

Ukrainos tarptautinių oro linijų (MAU) reiso PS752 laineris „Boeing 737-800“, turėjęs skristi į Kijevą, trečiadienį anksti ryte sudužo vos pakilęs iš Teherano tarptautinio oro uosto. Žuvo visi 176 juo skridę žmonės – 167 keleiviai ir devyni įgulos nariai.

Katastrofa įvyko tvyrant itin didelei įtampai tarp Irano ir Jungtinių Valstijų po praeitą savaitę Vašingtono organizuoto karinio smūgio Irako sostinėje, per kurį buvo nukautas įtakingas iraniečių generolas.

Kelios valandos prieš sudūžtant ukrainiečių laineriui Iranas paleido virtinę balistinių raketų į karines bazes Irake, kuriose laikoma JAV karių.

Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvu „Boeing 737“, kuris trečiadienį sudužo Teherane, skrido 82 Irano piliečiai, paskelbė ukrainiečių užsienio reikalų ministras Vadymas Prystaika.

„Šiuo metu mums žinoma tokia informacija dėl [reiso] PS752 katastrofoje žuvusių žmonių kilmės šalių: Iranas – 82 [piliečiai], Kanada – 63, Ukraina – 2 + 9 (įgula), Švedija – 10, Afganistanas – 4, Vokietija – 3, Didžioji Britanija – 3“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė V. Prystaika.

Jis patvirtino informaciją apie 11 žuvusių ukrainiečių.

„Ukrainos pareigūnai tęsia tyrimą“, – pridūrė V. Prystaika.

Ukrainos tarptautinių oro linijų orlaivis „Boeing-737“, skridęs reisu PS752 iš Teherano į Kijevą, sudužo apie 6 val. Irano (apie 4 val. 30 min. Lietuvos) laiku vos pakilęs iš Imamo Khomeini (Chomeinio) tarptautinio oro uosto Teherane.

Lėktuve buvo 167 keleiviai ir devyni įgulos nariai; visi šie žmonės žuvo.