„Labai sunkiai įsivaizduoju kaip be žmonių, kuriais jis gali pasitikėti, reikėtų tvarkyti šitą betvarkę, kurią paliko Rokas Masiulis, kada visose įmonėse ir visur aplinkui dirba žmonės, kurie yra su juo susiję, įdarbinti net per jo asmeninius ryšius. Turime tas lenteles, kiek ir kokiose įmonėse dirbo R. Masiulio asmeninių draugų, jo buvusių bendradarbių, žmonos draugių“, – sakė R. Karbauskis.

Politikas aiškino, kad šitoje vietoje jie kalba ne apie nepotizmą, o apie politinę atsakomybę.

„Kada politikas, politinė partija, imasi atsakyti už tam tikrą sektorių, kaip įmanoma tą sektorių valdyti , nepasikviečiant patikimų su partija susijusių žmonių? To neįsivaizduoju.

Kadangi nėra jokių argumentų prieš ministrą, dabar metamas kažkoks keistas argumentas apie 20 žmonių, kurie įdarbinti, susiję su partija. Susijusių su konservatorių partija žmonių, kuriuos įdarbino, kai konservatoriai buvo valdžioje, yra šimtai, socialdemokratai – šimtai, gal net tūkstančiai. Šitoje situacijoje niekas iš to nedarė problemų, ir aš nesakau, kad tai yra kažkokia problema“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jo supratimu, problema yra tada, kai neši politinę atsakomybę, ir neturi žmonių, kuriais gali pasitikėti.

„Jeigu aš pats imčiausi kažką daryti tame sektoriuje, jeigu man tektų tokia pareiga, aš lygiai tą patį padaryčiau. Aš turėčiau susirinkti aplink save kažkokį patikimų žmonių skaičių, kad tą betvarkę, kuri ten padaryta, būtų galima sutvarkyti. Ar įmanoma sutvarkyti su žmonėmis, kurie tą betvarkę kūrė kartu su Masiuliu?

Gal tada mūsų prezidentas gali dirbti be patarėjų? Juk negali. 20 su partija susijusių žmonių tokiame sektoriuje kaip susisiekimas yra juokingas skaičius žmonių . Aš manau, kad, jeigu ministras dirbs ilgiau, tai tų žmonių bus dar daugiau, nes ir turi būti daugiau, jeigu jis neša politinę atsakomybę“, – sakė R. Karbauskis.

Teigiamai vertina pokyčius Lietuvos pašte

LVŽS lyderis stebėjosi pastabomis J. Narkevičiui.

„Gal jis nežino kalbos taip, kaip ją žino prezidentas, bet tai nereiškia, kad jis nekompetentingas“, – sakė R. Karbauskis.

Jis neišskyrė ir rizikos, kad ministro įdarbintiems žmonėms gali stigti darbinės kompetencijos.

„Bet kuriam žmogui – iš vienos ar kitos partijos išlieka tokia rizika, bet ministras už tai atsako“, – sakė R. Karbauskis.

Jis teigiamai įvertino pokyčius, pavyzdžiui, Lietuvos pašte, kai, pasikeitus valdybai, buvo pakeistas sprendimas dėl Kauno ir Klaipėdos paštų pastatų privatizavimo.

„Juk realiai R. Masiulis sukūrė situaciją, kad mes būtume netekę Klaipėdos ir Kauno paštų pastatų. Jie būtų privatizuoti (…), to nebuvo galima daryti (…). Dabartinis ministras surinko naują valdybą. Ten gal yra asmenų iš tų dvidešimties, bet ji yra kitokia, ir, mano vertinimu, ji yra kompetentinga“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, koalicinė taryba situaciją dėl R. Masiulio spręs sausio 14 d.

„Per tą laiką pasipildė tikrumas, kad ministrą specialiai bando diskredituoti. (…) Žinios yra sąmoningai ir kryptingai skleidžiamos. Tai yra persekiojimas, ir kryptingas siekis diskredituoti LLRA. (…) Aš teigiu, kad už tai stovi R. Masiulis, ir jo grupuotės interesai“, – sakė R. Karbauskis.

Prezidentas prabilo apie Narkevičiaus įdarbintus žmones

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad visi argumentai, kodėl susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius turi trauktis, jau yra išsakyti. Taip šalies vadovas kalbėjo duodamas interviu LRT radijui. Jis teigė, kad premjeras Saulius Skvernelis, perkeldamas atsakomybę dėl ministro visai valdančiajai koalicijai, pats jos nenusikrato.

Kitą antradienį, sausio 14 dieną, valdančioji koalicija spręs, ką daryti su susisiekimo ministru J. Narkevičiumi. Prezidento raginamas ministras nesitraukia, ministro klaidų nemato ir premjeras. Prezidento teigimu, jis mano, kad visi argumentai, kodėl ministras turi trauktis, jau yra, todėl naujų jau nebereikia.

„Niekas čia jokio egzamino nelaiko, niekas niekam neprivalo atsiskaityti. Visuomenė puikiai mato J. Narkevičiaus veiklą, jo moralės aspektus svarsto VTEK. Taip, yra daug pavyzdžių, kai ministras pasirodo kaip nekompetentingas. (…) Žmogus, kuriam reikia nevažiuoti ne tik į Abu Dabį, kaip kad sakė partijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, jam reikėtų susilaikyti nuo užsienio vizitų, nes reikia didžiulės infrastruktūros, kad jam padėtų suprasti, kas ten vyksta, nes jis nemoka kalbos. Žmogus, kuris įdarbino jau turbūt mažiausiai 20 savo partijos bičiulių arba žmonių, susijusių su partijos nariais ministerijoje dispozicijoje esančiose įmonėse. Kokių dar reikia? Kokių dar reikia įrodymų siekiant pasakyti, kad šis ministras netinka šioms pareigoms ir turėtų trauktis“, – ketvirtadienio rytą kalbėjo prezidentas.

„Man atrodo, baikime vieną kartą šitas diskusijas, jei viena ar kita partija yra nėra pasirengusi priimti sprendimus iš principo, tegul taip ir pasako“, – kalbėjo prezidentas.