Tobulėjimas prasideda įmonės viduje, todėl pirmiausia skirkite dėmesio įmonės kultūrai.

1. Sumažinkite darbo krūvį

Kai garsūs verslininkai, kaip antai, Grantas Cardone‘as, tvirtina, kad norint uždirbti milijoną dolerių, reikia dirbti po valandų per dieną, darbo ir asmeninio gyvenimo balansas ima atrodyti lyg neįgyvendinama svajonė. Trumpalaikėje perspektyvoje didesnis darbo krūvis gali padėti plėtoti verslą, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje naudos jums ar jūsų kompanijai tai neduos. Persidirbus gresia perdegimas, sveikatos problemos, neefektyvumas darbe.

Vienas iš patikimiausių būdų sumažinti darbo krūvį ir padaryti kompaniją tvirtesnę – darbų padalijimas. Platformos „OnPay“ duomenimis, beveik pusė nedidelių kompanijų savininkų ir vadovų patys tvarko savo įmonės buhalteriją. Kiekviena minutė, skirta buhalterijai, atitolina jus nuo savo produkcijos inovavimo ar asmeninių tikslų, pvz., rūpinimosi savo sveikata.

2. Tobulinkite savo įmonės kultūrą

Ne visada įmonės tobulėjimą galima pamatuoti laiku, pinigaus ar darbuotojų skaičiumi. Tobulėjanti įmonė – tai ir patrauklesnė darbo aplinka, geresnė vieta dirbti. Kiekvienos kompanijos kultūra unikali, tačiau tikslas vienas – užtikrinti, kad kiekvienas komandos narys galėtų klestėti asmeniniu ir profesiniu požiūriu.

Neklauskite darbuotojų, ar jie atsidavę įmonei, jiems gali būtų sunku nuoširdžiai atsakyti į šį klausimą. Klauskite savęs, ką galite padaryti, kad stiprėtų darbuotojų noras eiti į darbą. Sumanus vadovas turi pagalvoti, kas motyvuotų kiekvieną iš jo darbuotojų. Taip mąstydami būsite ne tik geras vadovas, vyraujant tokiam požiūriui, kiekvienas darbuotojas jausis kompanijos dalimi. Įmonės kultūra priklaus nuo kiekvieno darbuotojo indėlio ir nuo to, kaip kiekvienas jaučiasi įmonėje.

3. Mokykitės, plėskite savo gebėjimus

Įmonė būna sėkminga, kai jos vadovas suderina verslo principus ir pateikia naujų savo srities įžvalgų, aspektų. „TSheets“ tyrimų duomenimis, tik 9 proc. mažų įmonių savininkai turi verslo bakalauro laipsnį ir tik 3 proc. turi magistro ar doktoranto laipsnį.

Visa laimė, norint patobulėti verslo srityje, nebūtinas oficialus išsilavinimas. Kasdien darbo pradžioje ar pabaigoje skirkite laiko ir paskaitykite reikiamos literatūros. Jei jums reikia buhalterijos žinių, susiraskite nemokamų kursų internete. Susiraskite savo srities specialistų grupę ar pan., kad galėtumėte pasimokyti iš kitų patirties, praplėsti akiratį.

Mokymasis, skaitymas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)