Paklaustas, kodėl nusprendė Naujuosius metus sutikti Palangoje, prezidentas „Vakarinės Palangos“ žurnalistei pasakojo, kad tai jiems abiem svarbi vieta.

„Naujuosius pasitiksime Palangoje ir čia praleisime visą pirmąją ateinančių metų dieną. Ką čia slėpti – nusprendėme atvažiuoti ir laiką praleisti ten, kur kažkada su Diana susituokėme ir šventėme mūsų vestuves. (…) Mums tai – tam tikros emocijos, prisiminimai, juk kitąmet bus trisdešimt metų, kai mes susituokėme. Labai norėjosi šiandien pabūti prie jūros“, – pasakojo šalies vadovas.

Po prezidento G. Nausėdos inauguracijos liepos 12–ąją dieną buvusio ekonomisto ir jo šeimos gyvenimas stipriai pasikeitė. Prezidentas sakė, kad sunkiausia priprasti prie naujo gyvenimo buvo jo žmonai Dianai.

„Sunkiausia buvo gyvenimo būdo pakeitimas: visiškai kitas gyvenimas, visiškai kitas tempas, visiškai kitas darbų turinys, išsitrina ribos tarp privataus ir viešojo gyvenimo. Tam reikia pasiruošti, bet niekada negali tam pasiruošti, nes prezidentais netampama keletą kartų per gyvenimą. Prezidentu tampi vieną kartą, ir tam nėra kaip pasiruošti, nėra jokių universitetų, jokių kursų, kurie parengtų prezidentus. Visa tai reikia greitai perprasti. Dianai buvo dar didesnis iššūkis, nes ji yra dar labiau šeimos žmogus nei aš. Sunku, bet įdomu“, – kalbėjo prezidentas.

Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė

G. Nausėda vaizdingai pasakojo apie šalies valdymą, jo teigimu, tai nėra „Ferrari“ vairas, kurį lengvai galima sukioti.

„Matau galimybes keisti Lietuvos gyvenimą, nors norėtųsi, kad tai pavyktų padaryti greičiau. Deja, valstybė yra kaip laivas su vairu, ir tą vairą negali sukinėti kaip „Ferrario“ vairą: reikia daug sykių jį sukti, kad valstybės laivas pakeistų savo kursą. Bet kuomet žinai, kuriuo kursu plauki, gali tai padaryti, o jei neturi kurso, tada ir geras laivas nepadės“, – „Vakarinei Palangai“ sakė G. Nausėda.

DELFI primena, kad G. Nausėda naujųjų metų proga šalies gyventojams palinkėjo labiau pasitikėti vieni kitais ir ugdyti pagarbą, siekiant teisingumo bei geresnio gyvenimo.

Pirmajame savo naujametiniame sveikinime šalies vadovas teigė, kad nepriklausomybės trisdešimtmetį švenčiantys lietuviai gali pasidžiaugti ligšioliniais pasiekimais ir viltingai žvelgti į ateitį.

„Tačiau tam, kad mūsų lūkesčiai virstų realybe, privalome suremti pečius, labiau pasitikėti vieni kitais ir kartu siekti teisingumo bei geresnio gyvenimo“, – sakė G. Nausėda.

„Tik veikdami išvien pajėgsime nugalėti kylančius sunkumus“, – teigė prezidentas.

„Ugdykime pagarbą vienas kitam, perženkime siaurus asmeninius interesus ir susitarkime, nes to reikia mūsų valstybei. Tik tai leis mums Lietuvoje sukurti jaukius bendrus namus sau ir savo vaikams“, – pridūrė šalies vadovas.

Pernai gegužę vykusius prezidento rinkimus laimėjęs G. Nausėda Lietuvos prezidento pareigas eina nuo liepos 12 dienos.