Kaip šiandien matau, kaip jis aria lauką, kaip jis parveža su rogėmis malkas, kaip jis įsijausdavo į knygos skaitymą, kad sėdėdavo net naktimis – o tai buvo 1965 – 1980 metais. O jo dainuojamos dainos iki šiol skamba ausyse – turėjo gerą balsą. O mamą vis dėl jo elgesio burbančią prisimenu. Tai kodėl tai kaimynei jau šieną suvežei, tai kodėl paskutiniai daržus apsodinom, bet tėvo uždirbtus pinigėlius tik mama valdydavo. Anksčiau kaime jau turtingu vadindavo, jei pasamdei statybininkus stogui uždengti, tvartui suręsti. O mano tėvukas pats ir trobą aptvarkė ir naują tvartą surentė, neskaitant visokių ten malkinių ar sandėliukų pastatytų. Ir šiandien žiūrių aš į savo sūnų gyvenimą ir graudu darosi dėl jų.

Apsivedė, namelius įsigijo (nesvarbu kad už paskolas), tvarko juos pagal savo supratimą, daug ką patys pasidaro, darbus turi, algas gauna, nepiktnaudžiauja alkoholiu, vaikučius augina, iš šalies rodos viskas gražiai, o martelės... Jei viena mėgsta tvarką, pagamina valgį, rūpinasi vaikais, bet jau bendravimas su sūnumi – užsimena jau ir apie skyrybas, tai kitos mama neišmokė nei valgyti gaminti šeimai, nei virtuvę prižiūrėti, nei daug kitų dalykų, kurie šeimoje yra svarbūs. Moka tik padejuoti, kad darbe pavargo, kad reikia poilsio (dirba ne fizinį darbą), o kas labiausiai neramina, kad geriausiai „pailsi“ su taure vyno ir kai visai nesitvarko.

Kai anūkėliai atvažiuoja su kiauromis kelnaitėmis ar prakiurusiomis kojinėmis ar paprašo valgyti batono su užteptu pomidorų padažu – širdį skauda. Jie nežino kokios yra sriubos, jie nežino, kad galima iškepti blynų ir su uogiene valgyti juos, jie neįpratę valgyti įvairesnio maisto, bet žino, kas yra visokie traškučiai, kas yra šaldyta pica ir t. t.

Pripažinkite, mamos, kad neišauklėjome tinkamai dukterų, neparuošėme jų kurti ir gyventi šeimoje, o rūpinomės, kad tik būtų madingos, lakuotais nagais, pripūstomis krūtinėmis ir ištekėtų už princų. Deja, princą retai kuri suranda, o mūsų sūnūs, būsimieji „princesių“ vyrai, dirba labai žemiškus darbus – jie ir statybininkai, ir santechnikai, ir vairuotojai, ir krovėjai, ir mašinų taisytojai ir kai su tais ne princais išsiskiriate – prisiteisiate iš jų alimentus. Ne tik jo, bet ir nuo kitų sugyventus vaikus išlaikote, pačios išsilaikote, o tie išvarytieji praranda džiaugsmą gyventi, nes yra atskirti nuo savo vaikų, išvaryti iš susikurtos pastogės, na ir visos kitos bėdos...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!