„Rusijos olimpinis komitetas yra teisėtas olimpinio judėjimo narys“, – žurnalistams sakė Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Stanislavas Pozdniakovas.

„Todėl turime visas priežastis manyti, kad suformuosime komandą Tokijo [olimpiadai] ir padarysime viską, kas mūsų galioje, kad ši komanda pasirodytų su Rusijos trispalve“, – pridūrė jis.

Anksčiau šį mėnesį Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) dėl sufalsifikuotų Rusijos atletų dopingo tyrimų rezultatų uždraudė Rusijai ketverius metus dalyvauti dideliuose sporto renginiuose, įskaitant 2020-ųjų olimpiadą Tokijuje ir 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

WADA apkaltino Maskvą suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, anksčiau šiemet perduotus tyrėjams.

Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) pareiškė, kad apskųs šį draudimą, o šalies prezidentas Vladimiras Putinas pasmerkė tas sankcijas kaip politiškai motyvuotas.

Antradienį S. Pozdniakovas patvirtino, kad Rusijos olimpinis komitetas pritars RUSADA stebėtojų tarybos sprendimui nepaisyti WADA draudimo.

Praėjusią savaitę RUSADA pareiškė, kad „priėmė sprendimą nesutikti“ su ketverių metų diskvalifikacija.

Apie savo sprendimą ją apskųsti RUSADA turi informuoti WADA iki šio mėnesio pabaigos, o tada prasidėtų apeliacijos nagrinėjimo procesas Tarptautiniame sporto arbitražo teisme Šveicarijoje.

Minėtas WADA sprendimas reiškia, kad Rusijos sportininkai dar turės galimybę varžytis Tokijo olimpinėse ir parolimpinėse žaidynėse su neutralia vėliava, tačiau tik tuo atveju, jeigu jiems pavyks įrodyti, kad jie neturi nieko bendra su tuo, kas, WADA nuomone, yra valstybės finansuojama dopingo sistema.