Kraupus nusikaltimas, dėl kurio nuteistas Oleksandras Tsariuchenko, įvykdytas praėjusių metų rugpjūčio 22-osios vakarą Kaune.

Pradžioje buvo gautas pranešimas, jog viename Birželio 23-iosios gatvės daugiabučių kilo gaisras. Atvykę ugniagesiai viename butų, kuris buvo išnuomotas statybininkams iš Ukrainos, užgesino liepsnas. Gaisravietėje buvo rastas peiliu mirtinai sužalotas vyras. Dar vienas peiliu subadytas vyras, kuris gelbėdamasis iššoko iš balkono, paprašė atvykusių pareigūnų pagalbos.


Jis papasakojo, kad kolegą mirtinai sužalojo ir jį patį nužudyti bandė jų kolega, iš Chersono miesto kilęs O. Tsariuchenko. Sužalotas vyras įstengė pabėgti į kitą kambarį, užrakinti duris. Negalėdamas pasiekti dar vienos savo aukos, naikindamas įkalčius žudikas padegė butą ir paspruko. Mirties išvengęs ir viename degančio buto kambarių užsibarikadavęs kitas ukrainietis gelbėdamasis šoko per trečiojo aukšto balkoną ir susižeidė koją.

Policija netrukus paskelbė O. Tsariuchenkos paiešką. Tai pat ieškota ir nežinia kur dingusio kito ukrainiečio statybininko, kartu su kolegomis gyvenusio tame pačiame bute.


Kraupi tiesa paaiškėjo tik kitą dieną. Mirtinai peiliu subadyto žmogus kūnas rastas paslėptas to paties namo kieme, vaikų smėlio dėžėje po dangčiu. Radus antrosios aukos kūną neliko abejonių, kas juos nužudė.

Paskelbus O. Tsariuchenkos paiešką, buvo mestos gausios policijos pareigūnų pajėgos. Gyventojai perspėti, jog pastebėję dviejų žmonių nužudymu, pasikėsinimu atimti gyvybę trečiajam ir buto padegimu įtariamą ukrainietį, jokiu būdu prie jo nesiartintų ir nedelsiant pranešti policijai.

Netrukus žudikas buvo sulaikytas. Užsienietis sučiuptas netoli Kauno jachtklubo, kai bandė slėptis šalia esančiame pušyne.

Ikiteisminio tyrimo metu užsienietis kelis kartus keitė parodymus, savaip aiškino tragedijos aplinkybes. Priremtas nenuginčijamų įkalčių jis neneigė nužudęs du tautiečius, tačiau aiškino tai padaręs gelbėdamas savo gyvybę.


Pasak žudiko, jį grįžtantį į nuomotą butą esą kieme peiliu užpuolė vienas kolegų. Tad atėmęs peilį jis kelis kartus juo smogė žmogui, o jo kūną paslėpė vaikų smėlio dėžėje bei užvožė dangčiu. Pasak žudiko, grįžęs į butą jis dar kartą buvo užpultas, tad kitą žmogų nužudė taip pat gindamasis. Buto ukrainietis tikino nepadegęs, o kas galėjo tai padaryti – nežinantis.

Bylos duomenimis, tikrąja tragedijos priežastimi galėjo tapti alkoholis, kurį ukrainiečiai itin gausiai vartojo, bei jų tarpusavio konfliktai. Tragedija įvyko, kai darbdavio lūkesčių nepateisinę statybininkai sužinojo, jog kitą dieną turi išsikraustyti iš buto ir vykti namo.