Jauni partijų „Hizbollah“ ir „Amal“ šalininkai pamėgino atakuoti pagrindinę antivyriausybinių protestų dalyvių stovyklą Beiruto centre, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

Įpykę jauni žmonės, atvažiavę motoroleriais ar atėję pėsčiomis, ėmė svaidyti akmenis ir pirotechnikos užtaisus į riaušių policininkus, mėginusius sutrukdyti jiems patekti į pagrindinę sostinės aikštę, kuri tuo metu buvo beveik tuščia.

Jie taip pat padegė kelis automobilius.

Saugumo pajėgos panaudojo prieš juos ašarines dujas ir vandens patranką.

Susirėmimus, atrodo, išprovokavo internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame esą įžeidinėjami įtakingos Libano šiitų veikėjai.

Pareigūnai pranešė, kad 23 žmonės buvo nuvežti į ligoninę, dar 43 nukentėjusiesiems pagalba suteikta vietoje. Kol kas neaišku, kuriai pusei priklausė nukentėjusieji.

Pietiniame Sidono mieste jauni žmonės praėjusią naktį taip pat atakavo protestuotojų stovyklą ir nugriovė kelias palapines, pranešė AFP korespondentas.

Jauni „Hizbollah“ ir „Amal“ aktyvistai pastaraisiais mėnesiais keliskart atakavo antivyriausybinių protestų dalyvius ar bandė įsiveržti į jų stovyklas.

Neramumai Libane prasidėjo spalio 17 dieną protestais prieš vyriausybės planus apmokestinti internetinius skambučius per „WhatsApp“ ir kitas programas, tačiau greitai peraugo į platesnį judėjimą prieš valdančiosios klasės nekompetentingumą ir korupciją.

Protestai daugiausia būdavo taikūs, išskyrus praėjusį savaitgalį, kai saugumo pajėgos, kaip teigiama, panaudojo prieš antivyriausybinių protestų dalyvius neproporcingą jėgą.

Spaudžiamas protestuotojų, Libano ministras pirmininkas Saadas Hariri spalio 29 dieną atsistatydino.

Tačiau politinėms partijoms kol kas nesiseka sutarti dėl naujo premjero kandidatūros, o konsultacijos šiuo klausimu buvo dukart atidėtos.