Intriga Pasvalyje išsilaikė tik pirmoje pirmo kėlinuko pusėje. Sužaidus kiek daugiau nei penkias minutes slogiu tempu prasidėjusioje dvikovoje rezultatas buvo lygus – abi komandos buvo pelniusios vos po 5 taškus.

„Ryto“ atakų sąstingį ištirpdė sumaniai progas komandos draugams kūręs Arnas Butkevičius. Po jo rezultatyvių perdavimų po tolimą metimą pataikė Dovis Bičkauskis ir Mindaugas Girdžiūnas, o kiek apčiuopiamesnę persvarą įgavę vilniečiai pamažu ėmė didinti savo atotrūkį.

Iki pirmojo ketvirčio pabaigos Bičkauskis pridėjo dar vieną, o Girdžiūnas – dar du tritaškius. Po pirmųjų dešimties minučių komandas skyrė 9 taškai, o antrajame ketvirtyje papildomo postūmio sostinės klubo puolimui suteikė tris dvitaškius ir tritaškį be klaidų realizavęs Deividas Sirvydis.

Sužaidus pirmąją rungtynių pusę varžovus skyrė apvali 20 taškų vilniečių persvara, o trečiajame ketvirtyje Dainiaus Adomaičio auklėtiniai tik dar labiau atitolo nuo savo varžovų. Koncentraciją iki susitikimo pabaigos išlaikę „Ryto“ krepšininkai leido šeimininkams paskutinėmis minutėmis nežymiai sumažinti savo atsilikimą, tačiau galiausiai šventė triuškinamą pergalę varžovų arenoje.

Šeimininkų komandoje pirmuosius savo sezono taškus pelnė aštuoniolikmetis Redas Venclovas. 202 cm ūgio puolėjas sužaidė rezultatyviausias savo LKL karjeros rungtynes ir susitikimą užbaigė surinkęs 5 taškus.

Vilniečius į pergalę vedė asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą pakartojęs Martynas Echodas. Daugiau nei 24 minutes aikštėje praleidęs aukštaūgis per jas surinko 20 taškų bei 5 atkovotus kamuolius ir savo pasirodymą užbaigė su 27 naudingumo balais.

93 taškus pelniusiems vilniečiams pritrūko tik vieno dvitaškio iki šio sezono LKL rezultatyvumo rekordo. Daugiau taškų (95) Adomaičio kariauna surinko tik pirmose sezono rungtynėse su tuo pačiu Pasvalio klubu.

Pasvalio klubui tai buvo pirmasis pralaimėjimas per pastarąsias trejas sužaistas LKL pirmenybių rungtynes. Savo ruožtu, „Rytas“ šventė antrąją pergalę per pastaruosius penkis vietiniame fronte sužaistus susitikimus.

„Pieno Žvaigždės“: Trevoras Thompsonas 14 (11 atk.kam.), Miha Lapornikas 13 taškų.

„Rytas“: Martynas Echodas 20 (9/12 dvit.), Deividas Sirvydis 17 (4/5 dvit., 3/ 4 trit.), Mindaugas Girdžiūnas 12, Tu Holloway 10 taškų.

Artimiausias rungtynes Pasvalio komanda žais gruodžio 23-ią. Gedimino Petrausko auklėtinių laukia išvyka su Klaipėda ir akistata su vietos „Neptūno“ krepšininkais. Vilniečiai kitą šeštadienį namuose priims Alytaus „Sintek-Dzūkiją“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)