„Rinkos dalyviams tai leis sumažinti laiko, žmogiškųjų išteklių, investicijų į informacines technologijas sąnaudas. Mums, priežiūros institucijai, sprendimas leis ataskaitas gauti visada laiku ir reikiamais pjūviais, pateikti rinkai įžvalgas apie rizikas, o tai didins priežiūros efektyvumą, ypač augant rinkos dalyvių skaičiui“, – pranešime cituojamas Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktoriaus patarėjas Ramūnas Baravykas.

Sprendimo idėja buvo pasiūlyta įgyvendinant šalies viešojo sektoriaus ir rinkos bendradarbiavimo projektą „GovTech Lab“, o prie jos prisijungusios bendrovės „Peekdata.io“ ir „Columbus Lietuva“, suvienijo jėgas, kad sukurtų informacijos mainų tarp finansų rinkos dalyvių ir priežiūros institucijos sprendimo prototipą.

Lietuvos bankas praneša, kad tam bus naudojama atvirojo ryšio sąsaja, padėjusi sustiprinti konkurenciją mokėjimų rinkoje ir pasiūliusi gyventojams bei verslui naujų paslaugų. Tam, kad bandymai būtų tikroviški ir sėkmingi, prieigą prie savo bandymams skirtų duomenų sutiko suteikti elektroninių pinigų įstaiga „ConnectPay“ ir „Interpaylink“ bei informacinių sprendimų teikėjas „Paysolut“.

Tikimasi, kad sprendimą pavyks išbandyti jau 2020 metų pradžioje.
Šiuo metu mokėjimo paslaugų teikėjai Lietuvos bankui turi teikti statistines ir priežiūrai skirtas ataskaitas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)