Kraupi žinia apie užrakintuose namuose paliktą mirusį kūdikį pasklido sekmadienį. Sugyventinių pasigedę artimieji namų raktą rado pašto dėžutėje. Namuose užrakinusi, įtariama, jau negyvą mažylę, pora išvyko ieškoti darbo. Kelmės rajono ūkininkai porą priėmė, tačiau išvydę, kad šie žmonės ieškomi ir siejami su mirusia mažyle, įtariamuosius įdavė policijai.

„Pateikiau prašymą moterį suimti dešimčiai dienų. Jos sugyventinį – mėnesiui. Vyras įtariamas naujagimio nužudymu, moteriai lieka buvęs įtarimas“, – sako prokuroras Arūnas Saunorius.

Moters advokatas Vaclovas Ruškys sako, kad ji palūžo ir papasakojo apie nužudymą. Esą pabėgo nekvietę pagalbos; lapkričio 30 dieną, kai viskas įvyko, abu buvo išgėrę.

„Ji nepranešė, nes išsigando, teigia, kad ištiko stresas, o, antras dalykas, jie buvo išgėrę. Darbo ieškojo, nes reikėjo pasitraukti iš čia. Ji neatliko jokių smurtinių veiksmų. Jis mergytę supurtė, dar įkišo čiulptuką, kažkuo užklojo, nes mergytė verkė“, – sako Vaclovas Ruškys.


Papildyta 17.12 val.: Teismas moterį leido suimti dešimčiai dienų. Tiek prokuroras ir prašė. Ar bus suimtas mėnesiui jos sugyventinis, paaiškės netrukus.

Papildyta 17.29 val.:Teismas paskelbė, kad tenkina prokuroro prašymą ir dėl vyro suėmimo.

Moteris įtariama palikusi negalintį savimi pasirūpinti mažametį vaiką be būtinos priežiūros norėdama juo atsikratyti. Už tai ji gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vyras suimtas dėl mažamečio nužudymo. Pagal tokius įtarimus asmuo gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

DELFI primena, kad pirminės apžiūros metu ant mirusio kūdikio kūnelio smurto požymių nerasta. Mergytei buvo nustatytas įgimtas sutrikimas, tad jai buvo būtina medikų priežiūra. Pasak Klaipėdos apskr. policijos viršininko Alfonso Motuzo, tą pačią dieną, kai buvo paskelbta poros paieška, 1989 m. gimusi kūdikio motina ir 1987 m. gimęs jos sugyventinis buvo sulaikyti Kelmės rajone. Jie uždaryti į areštinę.

Moteris yra pagimdžiusi dar tris vaikus, kurių pati neaugina. Pareigūnai atskleidė, kad moteris stokojo socialinių įgūdžių, jai apribotos teisės į tris vaikus (gim. 2012 m., 2016 m., 2010 m.). Visų vaikų tėvai skirtingi. Kas mirusios mergytės tėvas, kol kas nėra žinoma.

Šiuo metu laukiama medicinos ekspertų išvados apie galimą kūdikio mirties priežastį, taip pat renkami duomenys apie motinos ir mirusio vaiko sveikatos būklę iki gimdymo, nėštumo metu ir po jo.

Kaimynystėje butus remontuojantys žmonės sako, kad, kiek sutikdavo moterį, ji akivaizdžiai būdavo neblaivi, o kartu su ja vis matydavo įvairius vyrus, kurie į jos butą eidavo net ne po vieną.

Porą lankė socialiniai darbuotojai. Į vaiko teisių sergėtojų akiratį moteris pateko spalio mėnesį, kai pasišalino iš ligoninės, nors mažylei buvo būtina medikų priežiūra.