„Labai svarbu Rusiją įvardinti kaip grėsmę, nes jai mes to nepadarome, mes gerokai pakeičiame visą NATO struktūros kampą. Kadangi šiuo metu, manau, didžiausia grėsmė pasaulinei tvarkai, taisyklėms, kurios yra nusistovėjusios dešimtmečiais kyla būtent dėl Rusijos veiksmų.

Taip, yra ir terorizmas, stiprėjanti Kinija ir požiūris į jos ekonominę ekspansiją, bet pirmiausia, mes turime nepamišti, kad šiame dubenėlyje, jeigu galima taip išsireikšti, yra Rusija ir jos veiksmai Gruzijoje, Moldovoje, Ukrainoje, kurie toli gražu nesibaigia. Nematyti šito, reiškia nematyti pasaulio toks, koks jis yra“, – teigė jis.

Prezidentas su žmona Diana antradienį pradėjo darbo vizitą Jungtinėje Karalystėje.

Trečiadienį G. Nausėda dalyvaus NATO viršūnių susitikime. 70-metį mininčio NATO vadovai Londone aptars tolesnės Aljanso adaptacijos procesus nuolat kintančioje saugumo aplinkoje, transatlantiniam saugumui kylančias grėsmes ir iššūkius.

NATO lyderiai kalbėsis ir apie gynybos finansavimo įsipareigojimų vykdymo ir teisingo naštos pasidalijimo svarbą, stiprinant NATO gebėjimą atremti kylančias grėsmes.