Link premjero namų asfaltuojama gatvė sudomino dalį konservatorių, šie susirinko pačioje gatvėje ir svarstė, kodėl būtent šią gatvę suskubta tvarkyti, nors remonto darbų kai kurie Vilniaus rajono gyventojai laukia jau septynerius metus.

„Atsinešėme Lindiškių gatvės pavyzdį, taip pat turime Riešės kelio pavyzdį, kur bendruomenės tikrai dažnai kreipiasi ir į savivaldybę, ir į kelių direkciją dėl remonto, tačiau buvo atsisakyta remontuoti dėl lėšų stygiaus ir dabar matome, kad staiga šitas kelias tampa prioritetiniu“, – LNK žinioms kalbėjo konservatorė Aistė Gedvilienė.

Susirinkę konservatoriai sulaukė aršios Smyglių gyventojų kritikos. „Kaip jums jaunai ne gėda? – piktinosi kaimynės, kol A. Gedvilienė kalbėjo, kad S. Skvernelis priimant sprendimą nenusišalino. – Gėda, gėda. Jūs negyvenate čia.“

Dalis šalia premjero gyvenančių žmonių tikino, kad patys jau ne vienerius metus laukia, kol kelias bus sutvarkytas.

„Trijų šimtų žmonių bendruomenė su mažais vaikais ir visa kita, su pensininkais, – kalbėjo kaimynas. – Šitas kelias, kur jūs sakote, kad buvo geras, daugybę metų buvo nepravažiuojamas. Ponai, ką jūs kalbate?“

Jurgis Razma tvirtino, kad kelių remonto tvarka visiems turi būti vienoda. „Reikėjo tam tikrų ministrų pastangų, kad tos lėšos būtų skirtos. Manau, reikėjo pastangų, kad Vilniaus rajono savivaldybė priimtų tokį sprendimą suteikdama būtent tam keliui prioritetą, – kalbėjo J. Razma. – Ten, kaip žinome, dominuoja Lenkų rinkimų akcijos atstovai. Taip kad ministras čia galbūt tikrai yra pasistengęs dėl premjero gerbūvio.“

Smyglių gyventojai nemano, kad gatvės asfaltavimas susijęs su premjeru. „Manau, kad nėra čia kažkokio stebuklo“, – kalbėjo gyventojas Artūras ir pridūrė, kad buvo rašoma daugybė prašymų asfaltuoti kelią.

Visiškai kitokios nuomonės Vilniaus rajone esančiose Lindiniškėse. Čia kai kurie gyventojai teigia, kad remonto gatvei laukia septynerius metus.

„Gaila, bet gal šiame rajone ne tokie svarbūs žmonės gyvena?“ – svarstė Lindiniškių gyventoja.

Kasdien Lindiniškių keliu į namus važiuoja ir konservatorius Justas Džiugelis. Jis LNK žinioms taip pat tvirtino, kad jau septynerius metus laukia remonto. Lindiškės – gimtoji jo gyvenvietė.

J. Razma teigia, kad daugiausia abejonių dėl šio sprendimo kelia tai, kad S. Skvernelis nenusišalino priimant sprendimą gatvę, vedančią į jo namus, paversti prioritetine.

„Priimant Vyriausybei tą nutarimą, kuris lėmė, kad skubos tvarka asfaltuojama ta gatvė, kuri veda į premjero namą, ar premjeras neturėjo nusišalinti? Bandoma dengtis nežinojimu. Manau, kad premjeras nebūtinai pats turėjo studijuoti iki smulkmenų, bet ministro pareiga buvo atkreipti premjero dėmesį“, – LNK kalbėjo konservatorius J. Razma.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius tvirtino, kad jis čia niekuo dėtas, kad ką remontuoti – sprendė savivaldybė.

Keliui į premjero namus skirta kone 300 tūkst. eurų.