VERT nustatė, kad, jeigu AB „Klaipėdos nafta“ iki šių metų gruodžio 31 dienos gauna valstybės garantiją ir sudaro sutartį dėl paskolos suteikimo, nuo 2020 metų sausio 1 dienos galioja: SGD pakartotinio dujinimo kainos pastovioji dalis – 194,31 euro už megavatvalandę (MWh)/parą/metus be PVM ir kintamoji dalis – 0,35 euro už MWh be PVM.

Taip pat nustatyta, kad, jeigu „Klaipėdos nafta“ neįvykdo anksčiau nurodytų sąlygų dėl valstybės garantijos ir paskolos suteikimo, nuo 2020 metų sausio 1 dienos galioja: SGD pakartotinio dujinimo kainos pastovioji dalis – 349,44 euro už MWh/parą/metus be PVM ir kintamoji dalis – 0,35 euro už MWh be PVM.

Taryba apie galutinį sprendimą dėl nuo kitų metų galiosiančių „Klaipėdos naftos“ SGD pakartotinio dujinimo paslaugų kainų informuos iki šių metų gruodžio 31 dienos.

Kaip nurodo taryba, „Klaipėdos naftos“ SGD pakartotinio dujinimo paslaugų kainos pastovioji dalis, neįvertinus saugumo dedamosios mažinimo priemonių, vidutiniškai mažėja 10 proc., kintamoji dalis didėja 2,7 karto. Kintamosios dalies kainos didėjimą nulemia išaugusios perdavimo paslaugų kainos perdavimo sistemos įleidimo taškuose. Atitinkamai dėl to mažėja pastovioji kainos dalis, nes pajamos iš kintamosios dalies mažina pajamų lygį skaičiuojant pastoviosios dalies kainą, nurodo VERT.

Taryba taip pat nustatė 2020 metų SGD perkrovos paslaugos kainą – 1,11 euro už MWh be PVM – t. y. 2,6 proc. mažesnę, palyginti su šiuo metu galiojančia kaina, kuri siekia 1,14 euro už MWh be PVM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)