„Žiūriu į šią gražią nuotrauką ir sunku patikėti, kad mūsų mylimos Mamytės jau nebėra. Jiedu su tėveliu nugyveno labai gražų gyvenimą, manau tėveliui dabar yra sunkiausia.

Mamytės gyvenimas buvo labai sunkus, jos Tėvą už patriotizmą išsivedė, kai jai buvo 7 metai, nuo tada jo daugiau ir nematė. Šeima buvo du kartus tremta. Krasnojarsko krašte patyrė daug skausmo, šalčio ir bado, tačiau niekas negalėjo atimti meilės žmonėms ir Tėvynei. Ir gydytojai ir mes, dukros, padarėme viską kas buvo įmanoma“, – jautriai rašo A. Jakavonytė.

Ji praneša, kad Z. Jakavonienė bus pašarvota Šv. Ignoto bažnyčioje (Šv. Ignoto g. 6) lapričio 14 d. 14 val.; 19.15 val bus aukojamos Šv. mišios. Karstas išnešamas 15 d. 11 val.

„Vyksime į Merkinės bažnyčią pasimelsti. Laidosime Kasčiūnų kapinaitėse“, – informacija pasidalino velionės dukra.

Jakavonių pora ne kartą kartu buvo pasirodžiusi įvairiuose patriotiniuose renginiuose, svečius priimdavo ir savo sodyboje, esančioje Kasčiūnų kaime.

Žiniasklaidai poros dukros yra pasakojusios, kad tėvai buvo vienas kitam ramsčiu ir gražiais, ir sunkiais gyvenimo periodais, niekada nesipykdavo. Šeima neslėpė, kad Z. Jakavonienės sveikata nėra stipri, moterį kamavo liga. Kaip buvo skelbta, pasiligojusią žmoną J. Jakavonis ištikimai slaugė.