„Šįryt 11 Sirijos nacionalinės armijos (SNA) narių tapo kankiniais“, – spaudos konferencijoje Ankaroje pareiškė R. T. Erdoganas, pavartodamas Sirijos sukilėlių, kovojančių Turkijos pusėje, pavadinimą.
„Žinoma, kitoje pusėje žuvo daugiau žmonių. Kai jie puola SNA ar mūsų karius, ar mes turime tylėti? Žinoma, mes turime atsakyti – net daugiau nei atsakyti“, – pridūrė Turkijos prezidentas.

R. T. Erdoganas nesakė, kur vyko susirėmimas, tačiau Sirijos karo stebėsenos organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informavo, kad kova vyko netoli Sirijos pasienio miestelio Ain Isos.

Turkija spalį pradėjo karinę operaciją prieš kurdus Sirijos šiaurėje, kur siekia sukurti „saugumo zoną“. Į šią teritoriją Ankara tikisi perkelti šiuo metu Turkijoje besiglaudžiančius milijonus sirų pabėgėlių.

Karinė operacija buvo sustabdyta po dviejų paliaubų susitarimų – su Vašingtonu ir Maskva. Pagal susitarimus, kurdų Liaudies savigynos būriai (YPG) turi pasitraukti iš 30 km ilgio Sirijos ir Turkijos pasienio zonos.

Paskelbęs informaciją apie kurdų nukautus Sirijos sukilėlius, R. T. Erdoganas taip pat apkaltino JAV ir Rusiją nesugebėjus užtikrinti, kad YPG kovotojai atsitrauktų iš pasienio teritorijų.

„Tie, kurie mums žadėjo, kad YGP per 120 val. pasitrauks, netesėjo šio pažado“, – apie susitarimą su JAV kalbėjo R. T. Erdoganas.

„Panašiai ir su Rusija, deja, bet 150 val. praėjo, bet kol kas teroristai nepasitraukė iš šių teritorijų“, – kritikavo prezidentas.

Situaciją Sirijoje Turkijos lyderis kitą savaitę vyksiančiame susitikime Vašingtone aptars su JAV prezidentu Donaldu Trumpu. R. T. Erdoganas Sirijos klausimą taip pat ketina telefonu aptarti su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu.