Rumunė A. I. Valean pasirinkta, praėjus kelioms valandoms po to, kai Rumunija pasiūlė du kandidatus į šaliai priklausančią vietą naujojoje Komisijoje. Rumunija pasiūlė Europos Parlamento (EP) narius A. I. Valean ir Siegfriedą Muresaną, dėl to U. von der Leyen teko pasirinkti vieną iš šių dviejų pasiūlytų kandidatų į naujosios EK narius.

Rumunijai reikėjo pasiūlyti naują kandidatą į EK narius po to, kai buvo atmesti buvusios premjerės Vioricos Dancilos vyriausybės pasiūlyti kandidatai. ES įstatymų leidėjai taip pat atmetė Prancūzijos ir Vengrijos pasiūlytus kandidatus.

Politikei A. I. Valean ir Prancūzijos bei Vengrijos kandidatams dar reikės praeiti klausymus. Rumunės A. I. Valean klausymas dėl jos kandidatūros numatomas lapkričio 14 d.

Kaip pranešama, abu Rumunijos pasiūlyti kandidatai trečiadienį pasikalbėjo su U. von der Leyen ir abu politikai „pasirodė puikiai“, bet šiam portfeliui U. von der Leyen vis dėlto pasirinko A. I. Valean.

51 metų amžiaus A. I. Valean yra viena iš ilgiausiai dirbančių Rumunijos europarlamentarų. Ji 2006 metais, dar prieš Rumunijai tampant Europos Sąjungos (ES) nare, prisijungė prie EP kaip stebėtoja, o kitais metais jau tapo EP nare.

Moteris taip pat dabar pirmininkauja EP pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitetui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją