Į klausimą, ar „Drąsos kelio“ bendražygiai ruošiasi N. Venckienės grįžimui į Lietuvą, ji tvirtino: „Riaušėms malšinti agregatai, technika nupirkta. Ką čia prisiruoši“.

A. Skučienė įvardijo neseniai Viešojo Saugumo Tarnybos įsigytus šešis šarvuotus automobilius „Guardian“. Vieno Jungtinių Arabų Emyratuose pagaminto šarvuočio kaina siekia 250 tūkst. eurų. Šie šarvuočiai jau buvo panaudoti siekiant apsisaugoti nuo galimo mitingo prie Seimo grėsmės. Šis pirkinys nėra susijęs su N. Venckienės grįžimu.

A. Skučienė piktinosi ir Renatu Požėla, kuris siūlomas į Generalinio komisaro postą. Ar jis bus paskirtas į šį postą – paaiškės po Vyriausybės posėdžio. Jis A. Skučienei užkliuvo dėl to, kad 2012 metais instruktavo mergaitės paėmimą iš Klonio gatvės.

JAV šiuo metu liko N. Venckienės sūnus. Ar jis ketina grįžti į Lietuvą, A. Skučienė nežino: „Jam dvidešimt metų, dvidešimt pirmi eina. Suaugęs vyras. Už jį kalbėti negaliu“.

Vykdant ikiteisminį tyrimą Lietuvoje, N. Venckienei buvo pateikti įtarimai pagal 13 straipsnių, tačiau JAV teisme patvirtinus ekstradiciją, jų liko tik keturi. Kaip toliau vyks ikiteisminis tyrimas Lietuvoje, nėra aišku, tačiau A. Skučienė tvirtino, kad „Lietuvoje viskas galima. Kas galima Šiaurės Korėjoje, tas Lietuvoje dar labiau galima“.

Ji neslėpė, kad yra nusivylusi ir teisėsauga, ir teisingumu Lietuvoje, tačiau tvirtino, kad N. Venckienės suburta partija „Drąsos kelias“ tikrai dalyvaus kitų metų rinkimuose. „Be abejo, dalyvaus mūsų partija, – teigė A. Skučienė, tačiau pridūrė, kad dar nežino, ar pati dalyvaus. – Nežinau, laikas parodys. Gal ir Venckienė dalyvaus. Kas gali paneigti?“

A. Skučienė neprognozavo kitų metų Seimo rinkimų rezultatų. „Baikite su tomis prognozėmis. Mes nežinome, kas bus už valandos, dviejų“.

Ir nors partija „Drąsos kelias“ pastaruoju metu liko šešėlyje, A. Skučienė tvirtina, kad partija tikrai gyvuoja, vyksta susirinkimai, nors patalpos neseniai buvo parduotos. Beje, jos teigimu, į partiją jungiasi nauji nariai ir skaičiavo, kad šiuo metu „Drąsos keliui“ priklauso apie 2,5 tūkst. narių.

Nebėra ne tik „Drąsos kelio“ biuro Kauno senamiestyje, nėra ir Klonio gatvėje buvusių N. Venckienės tėvų namų. Neseniai Kedžiai juos pardavė. Ar A. Skučienė nemano, kad Klonio gatvė vis dėlto liks simboliu, kuriame gali vykti palaikytojų susibūrimas? „Ką, uždrausi žmonėms? Žmonės ten, kur nori, renkasi, – teigė A. Skučienė, tačiau pridūrė, kad nežino, ar žmonės rinksis į mitingus. – Reikia drąsių žmonių. Lietuviai – ne prancūzai, ne italai. Lietuviai nuolankūs.“

DELFI primena, kad N. Venckienės ekstradicija į Lietuvą buvo pradėta vykdyti antradienį.

Daugybę skundų dėl patvirtintos ekstradicijos JAV teisėsaugai rašę N. Venckienės advokatai paskutines viltis sustabdyti ar nutraukti procesą prarado gavę neigiamą atsakymą iš Aukščiausiojo Teismo. Pastarajam buvo pateiktas prašymas išnagrinėti JAV Ekstradicijos įstatymą.

Žinia apie paskutinio prašymo atmetimą savo „Facebook“ paskyroje pasidalijęs K. Venckus pabrėžė, kad nors ekstradicijos sustabdyti nepavyko, tačiau iš 39 įtarimų liko tik keturi. Tik pagal juos Lietuvoje toliau bus tęsiamas ikiteisminis tyrimas.

N. Venckienės sūnus taip pat kreipėsi į visuomenę su prašymu: „Prašau Lietuvos žmonių vienytis, rinktis į protesto akcijas, dalyvauti teismo posėdžiuose. Prašau Jūsų nebijoti išreikšti savo nuomonę. Lietuvos valdžiai yra nesunku užtildyti vieną žmogų, tačiau jie nenutildys šimtų ir tūkstančių“.

Ikiteisminis tyrimas dėl N. Venckienei pateiktų įtarimų dar nėra baigtas, tad jis bus tęsiamas. O jei N. Venckienė tolesnio proceso metu bus nuteista ir jai bus paskirta laisvės atėmimo bausmė, iš jos trukmės bus išskaičiuotas tas laikas, kurį ji praleido JAV kalėjime.

Čikagos kalėjime ji buvo kalinama nuo praėjusių metų vasario.