G. Nausėda susitiks su Suomijos prezidentu Sauli Niinisto, ministru pirmininku Antti Rinne ir parlamento pirmininku Matti Vanhanen.

Prieš vizitą paskelbtame pranešime prezidentas teigė, kad Lietuva „vertina abi šalis vienijantį intensyvų ir draugišką dialogą, ypač ekonomikos, energetikos ir transporto infrastruktūros srityse“.

Per susitikimus G. Nausėda pristatys Lietuvos poziciją derybose dėl ES biudžeto ir sąlygas vežėjams apimančio mobilumo paketo. Suomija iki šių metų pabaigos pirmininkauja ES Tarybai.

Šalių vadovai ketina aptarti situaciją, susijusią su Jungtinės Karalystės pasitraukimu iš bendrijos.

Lietuvos prezidentas su Suomijos vadovais taip pat kalbėsis apie regioninį saugumą, santykius su ES rytinėmis kaimynėmis, Astravo atominę elektrinę, partnerystę NATO ir kovą su hibridinėmis grėsmėmis.

G. Nausėda aptars ekonominių ryšių stiprinimo galimybes. Suomija yra devinta pagal dydį užsienio investuotoja Lietuvoje.

Helsinkyje prezidentas taip pat susitiks su lietuvių bendruomene ir padės vainiką ant karo didvyrio Carlo Mannerheimo kapo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)