„Savaitgalį kalbėjome su šeima. Daug tarėmės ir diskutavome. Kaip ir minėjau, pagal įstatymą, turiu teisę užimti bet kurią laisvą pareigybę policijoje. Šiandien ji jau yra, tai – atašė Jungtinėje Karalystėje. Labai tikėtina, kad aš užimsiu šią pareigybę. Aš dar nepatvirtinau, kad jos sieksiu, bet mes esame apie tai šnekėję su premjeru ir buvo premjero pažadas, kad jeigu bus tokia laisva pareigybė, aš ją galėsiu užimti. Aš esu įsitkinęs, kad aš ją užimsiu“, – laidoje „DELFI diena“ sakė L.Pernavas.

Vyriausybė spalio pabaigoje nutarė prezidentui siūlyti atleisti kadenciją baigiantį policijos generalinį komisarą L. Pernavą.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė patvirtino, kad Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Renatas Požėla yra tarp kandidatų užimti policijos generalinio komisaro postą.

„Jis (R. Požėla – ELTA) yra vienas iš kandidatų, mes svarstome“, – žurnalistams sakė R. Tamašunienė.

Naujasis policijos vadovas turėtų paaiškėti lapkričio viduryje. Penkerių metų kadenciją L. Pernavas pradėjo 2014 m. lapkričio 11 d.

Policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu skiria ir atleidžia Respublikos prezidentas.