Likus kiek daugiau nei dviems minutėms iki rungtynių pabaigos „Žalgiris“ turėjo tik dviejų taškų persvarą 79:77, tačiau A. Milaknio trečiasis tritaškis, o po to ir Luko Lekavičiaus tolimas šūvis galutinai palaidojo „Juventus“ viltis kovoti dėl pergalės.

„Aišku, kad „Žalgiris“ galbūt po Eurolygos, nors iš Šaras sakė, kad jokių atsipalaidavimų negali būti. Smagu buvo matyti, kad jie žaidė pilna sudėtimi, nors nebuvo M. Grigonio. Esmė, turėjome kur rizikuoti, buvome rungtynėse, tai dėl to smagu.

Koks skirtumas, ar gražiai žaidėme ar negražiai, man, kaip treneriui, tai yra pralaimėjimas, su „Žalgiriu“, ne su „Žalgiriu“. Mes važiavome šiandien būti šalia ir kabintis į pergalę. Man tas smagu. Pabaigoje Milo tie du tritaškiai buvo skaudūs.

Nuotaikos dviprasmiškos. Džiaugtis? Aišku, gal padarėme žingsnelį į priekį su strategija, su susiklausymu, nebuvo panikos, bet taško neiškovojome“, – po rungtynių kalbėjo Utenos „Juventus“ vyriausiasis treneris Žydrūnas Urbonas.

Rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose buvo rungtynėse su „Fenerbahčė“ nežaidęs Lukas Lekavičius. Gynėjas pelnė 16 taškų, tačiau iš žaidimo pataikė tik 6 metimus iš 14 ir sulaukė nemažai priekaištų iš vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus.

Po rungtynių spaudos konferencijoje Š. Jasikevičius sulaukė Vaido Čeponio klausimo dėl prasto visų auklėtinių pataikymo. „Juventus“ beveik visą mačą taikė zoninę gynybą, tačiau ironizavęs „Žalgirio“ vairininkas akcentą padėjo kitur.

„Nėra problema, kad jie nepataiko. Kodėl neklausiate, kodėl „Juventus“ įmetė 80? Svarbu, kad iškovojome pergalę. Daugiau niekuo pasidžiaugti negalime. Žaidėme be energijos ir be fiziškumo. Ilgą laiką nesitreniravome prieš aikštę. Bet tai ant tiek apsunkino, kad įmetėme 86 taškus ir dar taip prastai pataikydami“, – trumpai rungtynes apibendrino „Žalgirio“ strategas, tik šyptelėjęs, V. Čeponiui užsiminus apie nežaidusį Žygimantą Skučą.

„Zoninė gynyba nebuvo gera, daug rizikavome, davėme mesti tritaškius. Iš karto buvo aišku, kad neturėsime pranašumo, dėl to gynėmės aikštės gynyba. Jie drąsiai metė, galvojau, kad mes mažiau. Eurolygos komanda išmetė 30 tritaškių. Smagu, kad kažkas gavosi.

Negalėčiau sakyti, kad tai buvo geriausios rungtynės, bet faktas, kad komanda klijuojasi. Tokioje esame stadijoje. Suprantu, kad „Žalgiris“ po dviejų Eurolygos rungtynių, po kelionių, bet, yra kaip yra, aš grafiko nesudarinėju“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Ž. Urbonas.

Š. Jasikevičius akivaizdžiai nebuvo patenkintas auklėtinių nusiteikimu mačui. Kai kurie komandos krepšininkai sulaukė nemažai karčių žodžių rungtynių metu, o po rungtynių „Žalgirio“ treneris nenorėjo prasto žaidimo teisinti nuovargiu.

„Manau, kad daugiau buvo atsipalaidavimas, nes vakar buvo laisva diena“, – į klausimą apie nuovargį atkirto Šaras.

Viskuo nusivylęs treneris nedaugžodžiavo ir duodamas interviu iškart po rungtynių.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais Eurolygoje ateinantį penktadienį savo arenoje su „Barcelona“, o „Juventus“ kitą šeštadienį susikaus su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)