„Mano šeima ir aš padarysime Palm Bičą Floridoje savo nuolatine gyvenamąja vieta“, – sakoma prezidento „Twitter“ žinutėje.

„Branginu Niujorką ir Niujorko žmones – ir visuomet branginsiu – bet, deja, nepaisant fakto, kad kasmet moku milijonus dolerių miesto, valstijos ir vietos mokesčių, su manimi labai blogai elgėsi tiek miesto, tiek valstijos politiniai lyderiai“, – skundėsi D. Trumpas ir pridūrė, kad „tik su nedaugeliu buvo elgiamasi blogiau“.

Kaip rašo dienraštis „The New York Times“ (NYT), D. Trumpas, kuris yra gimęs Niujorke, ir jo žmona Melania (Melanija) rugsėjį pateikė deklaracijas, keičiančias jų nuolatinę gyvenamąją vietą iš Manhatano į Palm Bičą.

NYT taip pat rašė, kad Baltųjų rūmų pareigūnai nesutiko atsakyti, kodėl D. Trumpas pakeitė pagrindinės gyvenamosios vietos adresą. Tačiau laikraštis citavo vieną prezidentui artimą šaltinį, sakiusį, jog tai buvo padaryta pirmiausia dėl mokesčių priežasčių.

Dabar, neskaitant Baltųjų rūmų, Trumpų pagrindinė gyvenamoji vieta bus jų golfo kurortas „Mar-a-Lago“. Jame D. Trumpas nuo savo kadencijos pradžios praleido 99 dienas, o savo ankstesnėje pagrindinėje rezidencijoje – Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“ – per tą patį laikotarpį gyveno tik 20 dienų, pažymi NYT.

„Man apmaudu, kad turėjau priimti šį sprendimą, bet galiausiai jis bus geriausias visiems susijusiems“, – D. Trumpas rašo savo žinutėje ir pridūrė, kad Niujorkas „visuomet turės ypatingą vietą mano širdyje!“

Tačiau Niujorkas ne visuomet demonstruodavo šiltus jausmus D. Trumpui: demonstracijos prie „Trump Tower“ yra tapusios įprastu dalyku, o pats D. Trumpas ne kartą buvo surėmęs ietis su miesto ir valstijos valdžia.

Vėliausias iš tokių atvejų įvyko spalio pradžioje, kai Niujorko pietų apygardos federalinis teisėjas atmetė prezidento mėginimą užblokuoti prieigą prie jo asmeninių ir verslo mokesčių deklaracijų už daugelį metų.

D. Trumpo sprendimą pakeisti gyvenamąją vietą Niujorko valdžia, regis, laiko teisingu.

Valstijos gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) savo „Twitter“ žinutėje parašė: „Laimingo kelio!“

„Šiaip ar taip, neatrodo, kad @realDonaldTrump būtų mokėjęs čia mokesčius, – pridūrė gubernatorius. – Florida, jis visas tavo.“