Lėktuvėlį pilotavęs 74 metų kardiologas Michaelas Schlossas žuvo įvykio vietoje. Pasak jo žmonos, M. Schlossas skrido į Niujorką skaityti paskaitos, turėjusios įvykti trečiadienį.

Name, į kurį įsirėžė „Cessna 414“, nieko nebuvo, tačiau liepsnos išplito į kitą pastatą, iš kurio laiku spėjo išbėgti ten buvusi moteris, sakė Vudbridžo meras Johnas McCormacas.

Pasak Nacionalinės transporto saugos valdybos (NTSB) tyrėjo Adamo Gerhardto, orlaivis nukrito apie 11 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku, netoli vietos pradinės mokyklos.

Sudužus lėktuvui į padangę pakilo liepsnos ir kelias valandas veržėsi dūmai, o kaimynai dėl smarkaus smūgio pagalvojo, kad įvyko žemės drebėjimas.

A. Gerhardtas nurodė, kad namui išvalyti nuo nuolaužų gali prireikti iki trijų dienų. Lėktuvas beveik visiškai sunaikino pastato antrą aukštą ir įsmigo į rūsį.

Anot tyrėjo, per incidentą buvo apgadintas ir trečias namas.

Lėktuvas, kuriame buvo tik pilotas, išskrido iš Virdžinijos Libergo prieš 10 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku, informavo tarnybos. Pilotui buvo leista nusileisti Lindeno oro uoste, esančiame maždaug už 6 km nuo sudužimo vietos, tačiau dispečeriai staiga prarado ryšį su orlaiviu, sakė A. Gerhardtas.

Avarijos metu rajone buvo debesuota ir ūkanota.