Tame mieste pagrindinėje ir visą miestą kertančioje (kelias Kaunas-Zarasai) gatvėje perėja prie perėjos, saugumo kalnelis prie kalnelio, o šalia pagrindinės (pasak uteniškių) sankryžos pastačius naują prekybos centrą miesto valdžia net leido sukti į kairę (tiek į prekybos centrą, tiek iš jo), dėl ko kai kada sunku net įvažiuoti į sankryžą važiuojant tiesiai. Tačiau tuo to miesto valdžia neapsiribojo.

Kitoje, šiuo metu tvarkomoje gatvėje, panašu, kad dirbtinai siaurinama (klojami kažkokie blokeliai, kurie, pasak vietinių, neturės jokios funkcijos, o tik siaurins gatvę) važiuojamoji dalis ir taip manyčiau kuriamos spūstys ten, kur niekada jų nebuvo (pasak uteniškių), nes sukantys į kairę – tiek į toje gatvėje esantį prekybos centrą, tiek į daugiabučių kiemus automobiliai jau dabar (neseniai teko važiuoti ta gatve, todėl pats tuo įsitikinau) stabdo eismą už savęs.

Arba dar vienas Utenos miesto „šedevras“ – kelias-gatvė Kupiškio-Vilniaus kryptimis – ten šalia keturšalės sankryžos, kurioje eismas nuolat intensyvus, pastatė prekybos centrą ir net šviesoforų neįrengė, todėl kiek teko važiuoti pro tą sankryžą, tai ir pravažiuoti sunku, ir stiklų pridaužyta. O kur dar kalneliai, liaudyje vadinami „gulinčiais policininkais“ – tų kalnelių su perėjomis Utenoje pridaryta net gatvėje, kurios kitoje pusėje plynas laukas, apaugęs žole ir per tas perėjas gal vaikšto nebent tik valkataujantys katinai. Tad kai tenka pravažiuot Uteną (nes gi kryžkelė, o ir krepšinio rungtynės vyksta), galvoje kirba dvi mintys – pirma, Utenos valdžia nekenčia vairuotojų, nors šiame mieste pilna automobilių turgų ir antra, kaip gerai, kad mano gimtajame mieste tokių nesąmonių nėra.

Man net gaila, kad norint pasiekti Zarasus ar Ignaliną, tenka važiuoti per tą mano akimis žvelgiant patį blogiausią vairuotojams miestą. Su kokiu Rokiškiu ar Ukmerge net nepalyginsi, nors dydžiai jų ir panašūs. Ir tą sako net kuro bakas – važinėjant po Uteną degalų reikia žymiai daugiau, nei važinėjant po Rokiškį, nors ten atstumai tarp atskirų miesto dalių ir didesni. Tad ne viskas su eismu sostinėje blogai. Būna blogiau net mažame miestelyje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!