1. Vadovo elgesys jūsų atžvilgiu akivaizdžiai pasikeitė

Subtilūs elgesio pokyčiai labai informatyvūs. Žinoma, kiekvienam pasitaiko geresnių ir prastesnių dienų, bet atkreipkite dėmesį, ar jūsų vadovui „blogosios“ dienos neužsitęsė, ypač, ar nepasikeitė elgesys būtent jūsų atžvilgiu. Jei jūsų santykiai su vadovu anksčiau buvo draugiški ir betarpiški, bet staiga tapo oficialesni ir šaltesni – tai gali būti rimtas signalas, kad kažkas ne taip.

2. Jums skiriama vis mažiau svarbių užduočių

Jei jūsų užduotys reguliariai deleguojamos kitiems – vargu ar tai geras ženklas. Reikėtų sunerimti, jei užduočių, už kurias atsakingas (-a) tik jūs, kiekis sumažėjo, o ypač jei jus oficialiai pažemino pareigose.

3. Atleidžiami jūsų bendradarbiai

Kartais žmonės praranda darbą visai ne dėl savo kaltės. Jei jūsų darbovietėje ar skyriuje mažinami etatai, galbūt verta pradėti dairytis kito darbo, kol negavote atleidimo lapo. Mažinamas biudžetas, kitų komandos narių atleidimas – rimti ženklai, kad ir jus gali atleisti.

4. Jums neduoda naujų užduočių

Darbovietėje praleidę tam tikrą laiką, žinome, koks darbo krūvis yra įprastas. Kai pradedame pastebėti, kad darbo vis mažiau, tai rimtas signalas. Galbūt vadovai perleidžia jūsų darbus kitiems darbuotojams, ruošdamiesi jūsų atleidimui.

5. Jūs gavote daug neigiamų veiklos įvertinimų

Vienas neigiamas įvertinimas nebūtinai reiškia potencialų atleidimą, bet jei iš eilės jų gavote du ar daugiau, vertėtų sunerimti. Jei jums nuolat primenamos tos pačios klaidos – tai ženklas, kad reikėtų įdėti daugiau pastangų jas taisant. Priimkite kritiką konstruktyviai ir pasistenkite pasitaisyti.

6. Jūsų prašoma išmokyti kitus darbuotojus atlikti jūsų užduotis

Jei darbovietėje jūsų paprašo išmokyti kitą žmogų atlikti darbus, už kuriuos buvote atsakingas (-a) tik jūs, dažniausiai yra akivaizdus ženklas, kad įmonė jūsų atžvilgiu turi kitų planų. Galbūt jus ruošiasi paaukštinti, bet didelė tikimybė, kad jūsų paslaugų apskritai nebereikės. Gali būti, kad vadovas tiesiai jūsų paprašys perduoti savo žinias kitam žmogui, arba tai bus ne taip tiesiogiai – pavyzdžiui, bendradarbis (-ė), kurs (-i) anksčiau nesidomėjo jūsų darbu, staiga ėmė klausinėti, kaip jūs darote tą ar aną.

7. Jūsų nebekviečia į susirinkimus

Jei anksčiau jūs reguliariai dalyvaudavote susirinkimuose, o dabar jūsų niekas į juos nebekviečia – tai nieko gero nereiškia. Ypač, jei pastebite, kad į susirinkimus kviečiami kiti bendradarbiai iš jūsų skyriaus ar panašias kaip jūsų pareigas užimantys bendradarbiai – juo labiau, jei anksčiau į susirinkimus jų nekviesdavo. Toks akivaizdus ignoravimas yra rimtas ženklas, kad jūsų paslaugų artimiausiu metu nebereikės.

Ar pastebite vieną ar kelis iš paminėtų ženklų? Įtariate, kad jus nori atleisti? Atminkite – nėra reikalo panikuoti. Giliai įkvėpkite ir imkitės darbo – atnaujinkite savo gyvenimo aprašymą ir pasigilinkite į gudrybes, kaip pokalbyje dėl darbo sužavėti naujus darbdavius. Veriasi nauji horizontai, tad neabejokite savimi – eikite tik pirmyn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)