„Mano siūlymas yra surengti paskutinį egzaminą – įregistruoti išankstinių rinkimų idėją, įtraukti ją antradienį į darbotvarkę, iš karto po balsavimo dėl Seimo pirmininko. Tada balsuoti, gal tai įneš kažkiek ramybės ir sumažins sumaišties“, – žurnalistams penktadienį sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Tačiau TS-LKD vadovas neslėpė stipriai abejojąs tokio Liberalų sąjūdžio siūlomo scenarijaus realymu.

„Abejojame stipriai tuo. Ši liberalų iniciatyva ne pirmą kartą jau yra skelbiama, kaip ir anksčiau iš principo esame nusiteikę ją palaikyti. Norint, kad tai įvyktų reikia 85 balsų Seime. Labai stipriai abejoju, kad „valstiečiai“ ją palaikys. Manyčiau, kad jie labiausiai bijo visuomenės teismo, kuris įvyktų dabar, jei įvyktų rinkimai“, – sakė G. Landsbergis.

Opozicijoje - siūlymai rengti pirmalaikius rinkimus

Opozicijoje ketvirtadienį iš naujo prabilta apie pirmalaikius rinkimus, jų teigimu, tik jie galėtų išspręsti susidariusią situaciją.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Antanas Matulas ketvirtadienį po Seimo sprendimo iš naujo balsuoti dėl V. Pranckiečio atstatydinimo, prakalbo apie Seimo paleidimą, nes lieka nebeaišku, kas valdo parlamentą.

O valdančiosios valstiečių partijos lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienį žiniasklaidai tvirtino, kad opozicija tiesiog virpina orą, kai kalba apie pirmalaikius rinkimus.

DELFI primena, kad antradienį įvyko balsavimas dėl V. Pranckiečio likimo. Jame dalyvavo 11 parlamentarų, bene visa valdančioji dauguma iš posėdžių salės išėjo. Ketvirtadienį Seimas balsavimu nusprenė, kad reikia balsavimą kartoti. Po jo ir tapo nebeaišku, kas valdo Seimą.