Jis taip pat pareiškė įsitikinęs, kad Tvarkos ir teisingumo lyderis Remigijus Žemaitaitis turėtų atsistatydinti.

„R. Žemaitaitis perėjo į opozicijos pusę, tai būtų gerai, kad jis nekartotų Seimo pirmininko klaidų. Tai – dar jaunas politikas, perspektyvus, turėtų elgtis europietiškai, ir atsistatydinti. Čia tik pas mus Lietuvoje kažkaip keistai niekas nenori atsistatydinti, bet formuoja prastą poziciją“, – kalbėjo G. Kirkilas.

Politikas kritikavo opozicijos elgesį.

„Dar blogiau, kad yra opozicija, kuri dabar labai džiaugiasi ir manipuliuoja įvairiais dalykais. Minėsite mano žodį, kitoje kadencijoje jie patys su tokiais dalykais susidurs, nes tai yra labai užkrečiama. (...) Blogos tradicijos priešakyje yra Seimo pirmininkas, opozicijos lyderis, didžiausios opozicinės frakcijos lyderis. Yra juokinga tai, ką jie daro. Visa tai visada atsisuka prieš tuos, kurie tai daro“, – sakė G. Kirkilas.

DELFI primena, kad Seimo pirmininko V. Pranckiečio klausimas šiuo metu dar yra įstrigęs. Seimo Etikos ir procedūrų komisija tiria, ar neeilinis posėdis, kuriame jis išsaugojo savo pareigas, buvo teisėtas.

Keliamas klausimas dėl R. Žemaitaičio atstatydinimo iš Seimo vicepirmininkų.

Parašus renkanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotoja Aušrinė Norkienė BNS sakė, kad nepasitikėjimo iniciatyvą jau parėmė per 40 parlamentarų.