Ministro atstovas spaudai Kęstutis Butvydas sakė, kad susitikimas rengiamas reaguojant į pastaruosius įvykius Klaipėdoje ir kituose Lietuvos miestuose, kai grupės paauglių smurtavo prieš vaikus, juos gąsdino, iš jų tyčiojosi, buvo įtraukiami ir tėvai, mokyklų bendruomenės.

„Ministro nuomone, situacija yra netoleruotina, ji neturi tęstis, ir nors daroma daug priemonių siekiant problemų išvengti, matome, kad to šiandien nepakanka. Turime su institucijomis tartis, kaip galima stabdyti tokius atvejus šalyje“, – teigė K. Butvydas.

Ministerija tikisi, kad po pasitarimo su institucijų atstovais bus patvirtintas detalesnis veiksmų planas, ką daryti „siekiant išvengti tokių nemalonių situacijų“.

Į susitikimą kviečiami Vidaus reikalų ministerijos, Policijos departamento, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Nacionalinės švietimo agentūros, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos pedagoginių psichologinių tarnybų vadovų asociacijos, Lietuvos moksleivių sąjungos, Lietuvos tėvų forumo atstovai, vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys.

Žiniasklaida neseniai skelbė, kad Klaipėdos ir mokyklų vadovai skundėsi, jog nevaldomi paaugliai veržiasi į mokyklų teritorijas, reketuoja vaikus, juos muša.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tikino, kad moksleivius terorizavusi grupė galėjo vienyti iki dešimt asmenų, dauguma jų – žinomi teisėsaugai. Anot jo, įsikišus policijai, situacija stabilizavosi, policija skelbė sulaikiusi vieną penkiolikmetį.