„Šiandien Europos Parlamente įvyko neeilinis Žaliųjų grupės posėdis, kuriame buvo aptartas A. Maldeikienės laiškas visiems šios grupės nariams apie tai, kaip aš spaudžiau tuometinę Seimo narę, melavau Europai, kad tai būsimasis komisaras, o ne ji man davė telefono numerį ir visą Lietuvą priverčiau išgyventi gėdos jausmą dėl savo pavydo buvusiam kolegai“, – feisbuke rašė S. Jakeliūnas.

Dėl to europarlamentarui ne tik teko pasitraukti iš grupės, bet, kaip teigė S. Jakeliūnas, jis ketina svarstyti atsisakyti ir EP mandato.

„Kadangi šios EP narės reputacija čia niekam nekelia abejonių, teko visus jos laiške išvardintus faktus pripažinti ir pasitraukti iš grupės. Svarstau apie galimybę atsisakyti ir EP mandato, nes akivaizdu, kad ir šiaip jo neteksiu, kuomet A. Maldeikienė su visais faktais ir jų įrodymais kreipsis į prokuratūrą, o ši – į Europos Parlamento pirmininką“, – rašė europarlamentaras.

S. Jakeliūnas ketvirtadienio rytą DELFI sakė, kad daug dėmesio sulaukęs įrašas feisbuke tebuvo „bandymas juokauti“.

„Na, čia humoras, prie teksto pridėjau nuotrauką, joje yra Aušros Maldeikienės rašytas laiškas, tai turėtų būti nesudėtinga suprasti, kad tai nieko rimto nereiškia. Atvirkščiai, A. Maldeikienės reputacija tikrai nėra gera žaliųjų grupėje. (…) Kitaip sakant, čia mano bandymas juokauti buvo“, – sakė S. Jakeliūnas.

ELTA primena, kad galimybė patekti į EP S. Jakeliūnui atsirado, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) antrą mandatą EP iškovojęs Šarūnas Marčiulionis antradienį paskelbė jo atsisakantis.

Prieš savaitę europarlamentaras išsiuntė laišką Europos Komisijos (EK) pirmininkei Ursulai von der Leyen (Ursulai fon der Lajen) su prašymu atmesti V. Sinkevičiaus kandidatūrą į eurokomisarus. Jis kritikavo V. Sinkevičių, kad šis tylėjo, kai parlamentaras Mykolas Majauskas buvo viešai apkaltintas seksualiniu priekabiavimu, nors viena iš merginų dirbo jo vadovaujamai Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldžioje įstaigoje.

S. Jakeliūnas savo laiške teigė, kad būtent kandidatas į eurokomisarus, V. Sinkevičius supažindino jį su viena mergina, kurios draugės esą nukentėjo nuo Mykolo Majausko, tačiau A. Maldeikienė tvirtino, jog S. Jakeliūną su šia mergina supažindino būtent ji. Politikė Europos žaliųjų partiją ragino svarstyti, ar S. Jakeliūno elgesys suderinamas su partijai keliamais reikalavimais.