Avariją sukėlė neblaivus vairavęs V. Ušacko brolis.

Šią žinią portalui DELFI patvirtino pats V. Ušackas.

„Taip, labai gaila“, – trečiadienio vakarą sakė jis.

V. Ušackas teigė, kad automobilį vairavusio brolio būklė labai sunki, o pats yra pakeliui į ligoninę.

Policijos atstovai BNS nurodė, kad pranešimą apie įvykį gavo 13.50 valandą.

Pirminiais duomenimis, 1956 metais gimęs vyras Daukanto gatvėje nesuvaldė automobilio „Honda CRV“ ir atsitrenkė į medį.

Vairuotojui nustatytas 1,28 promilės girtumas, jis buvo sužalotas ir išvežtas į ligoninę.

Žuvo 1932 metais gimusi automobilio keleivė.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Vladas Butkus LNK Žinioms papasakojo daugiau įvykio detalių: „Automobilis važiavo Daukanto gatve, nebuvo jokių kliūčių, bet dėl nežinomų priežasčių nuvažiavo nuo kelio, numušė hidrantą gaisrinės ir atsitrenkė į medį. Keleivė žuvo vietoje, vairuotojas - sužalotas. Žmones be ugniagesių pagalbos ištraukė patys pareigūnai, vairuotojas šiuo metu ligoninėje“.

Šį savaitgalį šeima ruošėsi švęsti Laimutės Ušackienės gimtadienį.

Užuojautą politikui išreiškė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis: „Tragiška artimiausio žmogaus netektis sukrečia iki sielos gelmių, išgyventi tokią skaudžią nelaimę, ištikusią jūsų šeimą, reikia daug stiprybės. Šią didelio liūdesio akimirką linkiu tvirtybės ir paguodos", - sako parlamento vadovas.

Vygaudo Ušacko motina - ne tik mokytoja, bet ir visuomenininkė

Kaip yra rašiusios „Ukmergės žinios, ukmergiškė Laimutė ir anykštėnas Raimundas Ušackai, didžiąją gyvenimo dalį gyvenę ir dirbę Skuode, 1985 metais atsikėlė gyventi į Ukmergę.
Vygaudas Ušackas su savo mama Laima Ušackiene.

L. Ušackienė dar dešimtmetį dirbo pradinių klasių mokytoja dabartinėje Jono Basanavičiaus gimnazijoje, o R. Ušackas – metalo konstrukcijų gamyklos vadovu. Poros vaikai jau buvo palikę tėvų namus, dirbo ir siekė karjeros, patys augino vaikus.

Laimutė Ušackienė, be tiesioginio mokytojos darbo, turėjo ir daugybę visuomeninių pareigų, buvo profesinės sąjungos pirmininkė. Abu jos vaikai lankė tą pačią mokyklą, kurioje pradinių klasių mokytoja dirbo jų mama.

Vyresnysis sūnus Eugenijus, daug metų dirbęs vyriausiuoju mechaniku Autotransporto įmonėje, kaip minėjo „Ukmergės žinios“, dabar daugiau rūpinosi tėvais.