Atvykę artimieji senuką rado persigandusį, su mėlynėmis ant rankų ir prie lovos diržais pririštą taip, kad teko pjauti diržus. Pririšta buvo netgi ką tik operuota senelio koja.

Įtariama, kad senukas taip pragulėti galėjo apie pusę paros. Artimieji tvirtina, kad ligoninė incidentą bandė nuslėpti.

Senolio artimųjų teigimu, diržas buvo per stiprus, kad būtų įveiktas žirklėmis.

Paciento anūkės vyras Ivanas Suzdalevas LNK teigė, kad „buvo pririšta ta pati operuota koja prie lovos šono, kuris gali atsijungt nuo lovos“. Kai senuką rado artimieji, lovos šonas buvo atsikabinęs nuo lovos ir kabėjo ant kojos, kuri buvo neseniai operuota.

Paciento anūkės vyras Ivanas pasakoja sulaukęs skambučio iš uošvienės. Tuo metu ji buvo ligoninėje. Nuvykęs į žmonos senelio palatą, Ivanas pamatė ne tik prirakintą senuką, bet ir mėlynes ant jo rankų. Neatmetama, kad 90-metis sanitaro galėjo būti dusinamas pagalve.

Kaip teigia senuko anūkės vyras, toje palatoje gulėjęs įvykio liudytojas pasakė, kad jisai buvo su pagalve prispaustas – tariamai smaugiamas. „Jam buvo grasinta, – teigė anūkės vyras. – Jeigu nenusiramins, bus fizinis smurtas. Po tokių grasinimų jis buvo prikaustytas prie lovos.“

Anot senuko vaikaičių, pati ligoninė apie incidentą nepranešė. Artimieji įtaria, kad po operacijos senelis neadekvačiai galėjo elgtis dėl narkozės. Dėl to personalui galėjo būti sunku su juo susitvarkyti. Kad neadekvatų pacientą, esant reikalui, galima pririšti prie lovos, senolio šeimai paaiškino ir medikai. Bet artimieji įsitikinę, kad šį kartą ligoninės personalas peržengė bet kokias žmogiškumo ribas. Anot senuko anūkės vyro, po incidento senelis vis dar jaučia stresą.

„Psichologinė būklė gan sunki, nes jisai išsigandęs ir prisimena tą įvykį, tarsi jį buvo užpuolę užpuolikai. Jis taip ir netiki, kad taip galėjo atsitikti ligoninėje. Jam iki šiol atrodo, kad jį buvo užpuolę užpuolikai“, – LNK teigė I. Suzdalevas.

Ligoninės atsiprašymo ar išsamesnių pasiaiškinimų senelio artimieji tikina taip ir nesulaukę. Su galimai 90-metį užpuolusiu sanitaru jiems pabendrauti irgi nepavyko – kai atvyko į ligoninę, buvo pasikeitusi pamaina. Ligoninė su LNK žiniomis bendrauja tik raštu.

„Ligoninės administracija nusiskundimo dėl Jūsų minėto atvejo nei iš paciento, nei iš jo atstovų nėra gavusi. Jūsų nurodytos incidento aplinkybės kelia mums didelį susirūpinimą. Atsižvelgus į Jūsų pateiktą informaciją, jau pradėtas vidinis įvykio tyrimas. Pirminiais duomenimis, paciento klinikinės būklės indikacijos leidžia taikyti fiksavimo priemones, tačiau garbaus amžiaus pacientų slauga yra ypatingo jautrumo klausimas, tad ši situacija bus išsamiai analizuojama ne tik medicininiu, bet ir etiniu aspektu, – teigiama raštu LNK televizijai atsiųstame ligoninės atsakyme. – Deja, daugiau aplinkybių pakomentuoti negalime, nes duomenys apie paciento sveikatą priskiriami ypatingiems asmens duomenims ir yra konfidencialūs.“

Vilniaus 5-ojo policijos komisariato Veiklos skyriaus vyr. tyrėja Loreta Lunytė LNK teigė, kad toks pranešimas buvo užregistruotas, atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai.

„Buvo užregistruotas pranešimas, kad Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje ligoninės personalo buvo sumuštas senolis. šiuo metu atliekami visi ikiteisminio tyrimo veiksmai, plačiau apie įvykį komentuoti negalime siekiant nepakenkti tyrimui, – teigė L. Lunytė. – Tyrimas pradėtas dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo. Už tai gresia viešieji darbai, areštas, laisvės apribojimas arba kalėjimas iki vienerių metų.“