Atsargas žiemai kaupusi šeimininkė parodė kaip buvo įsilaužta į daugiabučio rūsyje esantį sandėlį. Pamatyti, kas yra už medinių ir ne itin tvirtų durų, buvo galima pamatyti per duryse esančius tarpus.

Daugiausia buvo pavogta uogienių, taip pat – marinuotų daržovių ir mišrainių. Čia buvo laikyti stiklainiai nuo 0,5 iki 3 litrų talpos. Iš gėrybių, kurios būtų valgomos žiemą, teliko nuotrauka, kuria sotus nebūsi.

„Buvo pilnos lentynos uogienių – dviem aukštais, visur buvo užpildyta“, – žurnalistams pasakojo sandėliuko savininkė. Kartu pavogtas ir benzininis trimeris.

Šeima sako, kad supratusi, jog buvo apvogta, patyrė šoka. Visas jų triūsas, per vasarą ruošiantis žiemai, nuėjo veltui.

„Daugiavaikėje šeimoje gyvename, gaminau visą vasarą ir tiesiog kažkas gal skaniai pavalgys“, – sakė šeimininkė.

Šeima daugiabutyje gyvena 5 metus, o tokia vagystė jau antra. Prieš kurį laiką jau buvo įsilaužta į šį sandėlį. Tuo metu nukentėjo ir kiti kaimynai. Vagišiai tada taip pat išsinešė uogienes.

Smaližiai ilgapirščiai iš rūsio Kaune išnešė 60 stiklainių uogienių

„Buvo žieminių ratų komplektas ir taip pat uogienės išėjo“, – buvusią vagystę prisiminė moteris.

Anksčiau nukentėję tos pačios laiptinės gyventojai juokauja, kad galbūt vagišiai yra labai dideli smaližiai.

„Labai daug išvogė – visus kompotus, daugybę“, – pasakojo kaimynė.

Kaimynai sako, kad tokios vagystės šokiravo visus daugiabučio gyventojus, nes visi vieni kitus pažįsta ir bendrauja. Bet šeimai didžiausias nuostolis yra materialinis – apie 600 eurų.

Kas galėjo piktavališkai pasisavinti šeimos maisto atsargas kol kas įtarimų nėra, apie savo daugiabučio gyventojus baisu pagalvoti. O pašaliniai čia patekti galėjo sunkiai.

Neatmetama ir versija, kad pavogtos uogienės bus parduotos. Šeima prašo pagalbos – jei pamatysite Šilainiuose parduodama daug uogienių – praneškite policijai. Pareigūnai dėl vagystės atlieka tyrimą.