Moteris sakė dabar į viešumą nesiveržia, nes nori pailsėti nuo dėmesio.

„Dabar dirbu auditorės darbą audito priežiūros srityje. Rūpinuosi, kad auditoriai išleistų teisingas audito išvadas, ir investuotojai nesuklystų investuodami“, – interviu DELFI TV laidai „Publikos nuomone“ sakė L. Graužinienė.

Pati apsisprendė nutraukti politikės karjerą

L. Graužinienė sakė pati nusprendusi nutraukti savo politinę karjerą. Ji atviravo, kad tas veiksmas buvo netikėtas jos aplinkos žmonėms, bet pati jautė, kad atėjo laikas tai padaryti „dabar arba niekada“.

„Nes per tuos dvylika metų suaugi su žmonėmis, partijos žmones pažįsti asmeniškai, ryšio nutraukimas nėra lengvas. Reikia daryti arba greitai, arba niekada to nepadarysi“, – sakė L. Graužinienė.

Buvusi politikė interviu prabilo ir apie tai, kaip ji išgyveno dėl jos stiliaus pokyčių. Ji prisipažino, kad dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtas įvaizdis nebuvo artimas nei jai, nei jos vyrui.
Loreta Graužinienė.

„Tai vertinu kaip didžiulį iššūkį sau. Tą padaryti man buvo sunku, turėjau perlipti per įsitikinimus. Bet kadangi reikėjo tą padaryti, tai atsisėdusi sau pasakiau: „jeigu reikia, negi aš negaliu“? (…)

Vyras vos iš namų neišvarė. Jam nepatiko. Čia yra politiniai dalykai, tas įvaizdis buvo konstruotas tam veiksmui. Jo tada tokio reikėjo. Man buvo sunku, aš nebuvau savimi. Tie, kurie salėje pamatė mane, jiems irgi buvo sunku mane matyti. Turbūt gerai, nes tuo metu netapau (Darbo partijos – DELFI) pirmininke“, – sakė L. Graužinienė.

Ji sakė, kad jai daug artimesnis buvo Manto Petruškevičiaus kurtas stilius.

„Kadangi man teko garbė dalyvauti prezidentinėje kampanijoje, tai reikėjo pasitarti, nes atsiduri dėmesio centre, ir vien tai, kad tampi kandidatu yra didžiulė atsakomybė. Tuo metu man labai daug padėjo Mantas Petruškevičius. Jis man padėjo kaip žmogus žmogui tokioje sudėtingoje situacijoje. Tuo metu gerai jaučiausi, buvau savimi“, – sakė L. Graužinienė.

Graužinienė: gyvenime to neužmiršiu

Buvusi politikė sakė, kad žmonės visada pastebėjo, kad bendraujant gyvai ji buvo kitokia nei rodoma viešumoje.

„Tam tikrą laikotarpį buvo politinis failas: „sunaikink Loretą“. Kai yra įtemptas laikas, tai ir pats įvairiai pasielgi, kartais gal spontaniškiau arba dėl ne nuo tavęs priklausančių aplinkybių. Kitas dalykas, kad man ir žmonės sakydavo: „atvažiuok, tu gyva visai kitokia“. Galbūt tai buvo klaida politikoje, kad labai nesistengiau dėl gero įvaizdžio, nes man atrodė, kad svarbiau yra darbo turinys“, – sakė L. Graužinienė.

Ji sakė, kad dabar, kai kartais pasižiūri į nuotraukas, tai ir pati mato daug klaidų.

„Matau daug klaidų, kurių nekartočiau, nes dabar pailsėjau. Bet, kas nedirba, tas neklysta“, – sakė L. Graužinienė.

Buvusi politinė nepamiršo ir politiniu memu tapusios akimirkos, kai jai nepavyko ištarti žodžio Konstitucija.

„Vadovai (…) irgi yra žmonės, būna gerų ir blogų dienų. Tada buvo labai įtempta diena, 25-metis, šventė, buvo labai daug svečių, labai daug ruošėmės iš vakaro. Atsikėlusi labai blogai jaučiausi dėl (kraujo) spaudimo. (…) Visam gyvenimui išmokau, ir kitiems sakau: jei blogai jautiesi, nelipk ant scenos. Nutiko kaip nutiko“, – sakė L. Graužinienė.

Buvusi politikė sakė supratusi to kas įvyko mastą tik kitą rytą.

„Pavargusi grįžau, kritau, užmigau, ir ryte, kai įsijungiau televiziją ir pamačiau, ką aš vakar padariau, man atrodė žemė prasiskyrė, ir aš norėjau ten prasmegti. Gyvenime neužmiršiu. Tai buvo didžiulė mano klaida, bet taip nutinka žmonėms“, – sakė L. Graužinienė.

Skverneliui pykčio nejaučia

Buvusi politikė supranta, kad Saulius Skvernelis, būdamas vidaus reikalų ministru, per ginkluoto pabėgėlio gaudynes aštriai jai atšovė esą „skambindama trukdo dirbti“ dėl viešųjų ryšių.

„Viskas, kas prieš mane, tai buvo priimama kaip teigiamas veiksmas. Aš pati jaučiau, kad niekas net negali kalbėti gerai viešai apie mane. (…) Premjeras Skvernelis man skolingas už reitingų pakėlimą“, – dabar jau su šypsena kalbėjo L. Graužinienė.

Buvusi politikė pykčio jam nejaučia, ir sako dabartinėje situacijoje tenorinti palinkėti jam sveikatos.

„ Nors žmogiškai mes tikrai bendravome, ir jis už uždarų durų manęs atsiprašė. (…) Dėl reitingų viešai jis negalėjo to padaryti. Na ir, duok Dieve, jis šiandien premjeras, ir ne pats blogiausias“, – sakė L. Graužinienė.

Ji laikosi nuostatos, kad politikoje draugų nėra, tik amžini konkurentai, o savo atrama vadina šeimą. Moteris sako, kad dabar dar labai pamąstytų, ar eitų į politiką.

„Jei reikėtų rinktis su dabartine patirtimi, labai ilgai mastyčiau, nes žinočiau, kas laukia. (…) Komandoje yra labai svarbus lyderis. Tuo metu tai buvo neatrastas kelias, buvo idealizmo, ir atrodė, kad galima daug ką pakeisti, kaip norėjosi. Bet su realybe susiduri iš karto“, – sakė L. Graužinienė.