Ši didžioji katė dingo iš netoli Belgijos sienos esančio Mobežo zoologijos sodo naktį, naujienų agentūrai AFP sakė miesto meras Arnaud Decagny.

„Šis gyvūnas buvo vienintelis [įsibrovėlių] taikinys“, – kalbėjo meras ir pridūrė, jog vagys įdėjo „didelių pastangų“, kad išlaužtų spynas ir apeitų saugumo sistemas.

Zoologijos sodo darbuotojai sako esantys susirūpinę dėl jaunos panteros gležnos sveikatos.

Pasak A. Decagny, gyvūnas yra vos kelių mėnesių amžiaus ir sveria maždaug 25–30 kilogramų.

Pantera turėjo būti perkelta į specializuotą prijaukintų laukinių gyvūnų reabilitacijos centrą.

Praėjusią savaitę pantera buvo ugniagesių sugauta vaikštinėjanti namų stogais Armentejere. Laukinis gyvūnas buvo pro langą pabėgęs iš buto, kuriame, kaip manoma, buvo laikytas.

Įtariama, kad panteros savininkas paspruko pro tą patį langą, bijodamas, kad jam bus apkaltintas neteisėtai laikęs laukinį gyvūną.

Kol kas policijos pareigūnams nepavyko surasti pabėgusio panteros šeimininko, kuriam gali grėsti kaltinimai dėl sukelto pavojaus visuomenei. Už šį nusikaltimą numatyta iki vienų metų laisvės atėmimo bausmė ir 15 tūkst. eurų bauda, nurodė A. Decagny.

Prancūzijos policija nuolat praneša apie privačiuose būstuose aptinkamus laukinius gyvūnus, tokius kaip didelės gyvatės ir liūtų jaunikliai. Pareigūnų dėmesio dažnai sulaukia socialiniuose tinkluose skelbiami vaizdo įrašai, kuriuose matyti parduodami gyvūnai.