Apie avariją pareigūnai pranešimą gavo 12.47 val. Skambinęs žmogus nurodė, kad likus apie porai kilometrų iki Aukštadvario, staiga priešais „Opel“ automobilį iššoko briedis.

Automobilis per susidūrimą stipriai sumaitotas, gyvūnas po smūgio krito ant automobilio stogo. Žmonės įvykio metu išvengė sužalojimų.

Mirtinai sužalotas gyvūnas nukrito ant važiuojamosios kelio dalies.

Lietuvos kelių direkcija jau ne kartą yra perspėjusi, kad prasidėjus gyvūnų migracijai keliuose vairuotojai turi būti itin akyli.

Lietuvos keliuose su stambiaisiais gyvūnais kasmet susiduria apie tūkstantis transporto priemonių, smulkesniuosius gyvūnus suvažinėja keliasdešimt tūkstančių vairuotojų.

Gyvūnai keliuose dažniausiai pasirodo prietemoje ir naktį, 17–23 valandomis, taip pat anksti ryte. Briedžiai į kelius dažniausiai išeina gegužės, birželio ir rugsėjo mėnesiais, stirnos – gegužės ir lapkričio mėnesiais, šernai – nuo rugsėjo iki gruodžio. Susidūrimo su gyvūnu metu pasekmių sunkumą nulemia automobilio greitis.

Sutemus, naktį ir paryčiais vairuotojams rekomenduojama važiuoti lėčiau. Taip padidėja galimybė laiku pastebėti gyvūną ir išvengti susidūrimo, o kai susidūrimas neišvengiamas – sušvelninti pasekmes.