„Vykdant remonto darbus, viename iš korpusų rengiantis dažymo darbams įvyko sprogimas ir gaisras 30 kv. m plote. Vienas žmogus patyrė nudegimų ir buvo paguldytas į ligoninę. Pavojaus saugumui nėra“, – sakė mokslo miestelio Kolcovo, kuriame įsikūręs virusologijos ir biotechnologijos centras „Vektor“, meras Nikolajus Krasnikovas.

Pasak jo, gaisras jau lokalizuotas. Meras taip pat pažymėjo, kad korpusas remonto metu pagal savo paskirtį nebuvo naudojamas.

Anksčiau pirmadienį informuotas šaltinis „Interfax“ sakė, kad viename iš Vartotojų teisių apsaugos tarnybos („Rospotrebnadzor“) mokslo centro „Vektor“ laboratorijų korpusų sprogo dujų balionas. Pasak šaltinio, balionas sprogo vykdant remonto darbus dezinfekcijos patalpose, nukentėjo vienas darbininkas.

Šaltinis teigė, kad pavojingų biologinių medžiagų patalpoje nebuvo.

„Patalpa buvo remontuojama. Jokių biologinių medžiagų ten nebuvo. Pavojaus nėra“, – sakė jis.

„Vektor“ saugo vieną didžiausių pasaulyje virusų kolekcijų, kurioje, be kitų, yra Ebolos hemoraginės karštligės, Marburgo hemoraginės karštligės, SARS, raupų sukėlėjų.

Anksčiau centras „Vektor“, kuris netoli Novosibirsko buvo įkurtas 1974 metais, buvo uždaras institutas ir kūrė vakcinas bei apsaugos nuo bakteriologinio ir biologinio ginklo priemones.