„Baltarusiai neleis išduoti mūsų vyresniojo brolio. O mes iš savo vyresniojo brolio reikalaujame būti tikru vyresniuoju broliu. Kad mūsų nesmukdytų ir nebandytų parklupdyti, o sunkią minutę palaikytų“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Anot Baltarusijos prezidento, Rusijoje ir Baltarusijoje gyvena ta pati tauta – „mūsų žmonės, mūsų broliai“.

„O šiandien kartais turime problemų su Rusija, bet ne su Rusijos žmonėmis, ne su rusais. (...) Kodėl turėtume su jais blogai elgtis, kaip nors kenkti, išduoti, kaip kad kai kurie sako. To niekada nebus“, – konstatavo A. Lukašenka.

Taip Baltarusijos prezidentas atsakė į kaltinimus, esą, šalies užsienio politiką pasuko į Vakarų pusę.

Šalies vadovas tikina, kad šaliai artimos įvairios kryptys.

„Tiesa, Rusija neturi pagrindo mūsų kaltinti. Jų net erelis dvigalvis – ir į vieną, ir į kitą pusę žiūri. Ir mums niekas negali uždrausti žvelgti į skirtingas puses“, – pridūrė A. Lukašenka.

Rusiją ir Baltarusiją Sąjungos sutarties rėmuose vienija integracijos programa. Ji siūlo gilesnį ir platesnį šalių bendradarbiavimą ir apima įvairias veiklos sritis – pradedant mokesčius reglamentuojančiais teisės aktais ir baigiant biudžeto politika. Kaip rugpjūtį sakė Rusijos ekonominio vystymosi ministras Maksikas Reškinas, derybose didesnių nesutarimų nebėra, jos jau greitai turėtų baigtis.