Derybos vyko Prancūzijos pietvakariniame Bjarico kurorte, kur vyksta Didžiojo septyneto (G-7) valstybių lyderių susitikimas.

J. Zarifas tviteryje parašė, kad susitiko su E. Macronu po pokalbio su Prancūzijos užsienio reikalų ministru Jeanu-Yvesu Le Drianu.

Teherano atstovas taip pat pateikė informacijos Jungtinės Karalystės ir Vokietijos pareigūnams.

„Kelias į priekį yra sunkus. Bet pabandyti verta“, – parašė J. Zarifas.

Prancūzijos prezidentūra pareiškė, kad pokalbiai su Irano ministru buvo pozityvūs. Anot jos, diskusijos su Teheranu tęsis.

„Diskusijos yra pozityvios ir tęstinės“, – sakė pareigūnas iš Prezidentūros.

Jis pridūrė, kad sprendimas pakviesti J. Zarifą į Bjaricą buvo priimtas sutikus Jungtinėms Valstijomis, nors Irano diplomatijos vadovas ir neketina susitikti su Amerikos prezidentu Donaldu Trumpu ar kokiais kitais Vašingtono pareigūnais.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Irano prezidentas Hassanas Rouhani per pastarąsias kelias savaites keletą kartu kalbėjosi telefonu siekiant sumažinti įtampą tarp Teherano ir Vašingtono.

Įtampa tarp šalių tvyro nuo tada, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas vienašališkai pasitraukė iš 2015 metais pasiekto susitarimo, kuomet Iranui buvo panaikintos sankcijos mainais į jo branduolinės programos apribojimus.