Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Teisingumo ministerijos pataisoms, numatančioms institucijai galimybę taikyti verslininkams laikinąsias apsaugos priemones – įpareigoti pardavėjus ar paslaugų teikėjus paskelbti vartotojams svarbią informaciją, sustabdyti žalą sukeliančius veiksmus, patikrinti pardavėjų, paslaugų teikėjų veiklą.

Įstatymų pataisoms dar turės pritarti Seimas.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius tikisi, kad suteikus daugiau galių tirti pažeidimus, tai leis VVTAT operatyviau ir veiksmingiau kovoti su vartotojų interesų pažeidimais.

Įstatymų pažeidimams tirti VVTAT galės gauti visą reikalingą informaciją, įskaitant ir informaciją iš bankų, ryšio, interneto tiekėjų. Institucija, pavyzdžiui, galėtų skubiai sustabdyti žalą sukeliančius veiksmus, įpareigoti pardavėją, paslaugos teikėją suteikti ar paskelbti tam tikrą informaciją vartotojams, pavyzdžiui, elektroninės parduotuvės svetainėje paskelbti informaciją, kad pradėtas tyrimas dėl galimo vartotojų teisių pažeidimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)