Per 15 rungtynių Lietuvos futbolo A lygoje T. Rickettsas suspėjo įmušti 8 įvarčius, tačiau „Sūduvai“ pradėjus žygį per Europą, puolėjas dažniausiai įvykius aikštėje stebėjo nuo atsarginių suolo.

Viena to priežasčių – birželio pabaigoje patirtas raumens plyšimas, kurį kanadietis trumpai gydėsi Slovėnijoje, o vėliau, sugrįžęs į „Sūduvos“ gretas, išreiškė norą palikti klubą.

T. Rickettsas karjerą nusprendė tęsti Vankuverio „Whitecaps“ komandoje.

Dabar savo patirtį Lietuvoje kanadietis apibūdina kaip įdomią, bet nelengvą.

Pasak T. Rickettso, nors aikštėje, kol buvo sveikas, jis jautėsi puikiai, už jos ribų gerokai glumino vidinė komandos komunikacija tarp trenerio iš Kazachstano Vladimiro Čeburino ir žaidėjų.

„Treneris rusas, kuris nekalbėjo angliškai, kuris nekalbėjo lietuviškai“, – Canada.com žurnalistui pasakojo T. Rickettsas.

„Aš turėjau komandos draugų lietuvių, kurie trenerio mintis man vertė iš rusų kalbos, kurios patys nemokėjo labai gerai, į anglų kalbą, kurios taip pat nemokėjo labai gerai“, – tvirtino jis.

„Komunikacijos ryšiai buvo sudėtingi. Tačiau tai suformavo charakterį. Aikštėje jaučiausi fantastiškai“, – pridūrė futbolininkas.

Anot T. Rickettso, skambučio iš Vankuverio komandos atstovų jis sulaukė būdamas Izraelyje, kur su „Sūduva“ ruošėsi pirmajam UEFA Europos lygos III atrankos mačui prieš Tel Avivo „Maccabi“.

„Sprendimas buvo greitas. Tie, kurie mane pažįsta, žino, kad esu patriotas. Visuomet didžiuojuosi, kai galiu vilkėti Kanados atstovų marškinėlius. Tačiau aš pasisėmiau patirties, kurią tikiuosi sėkmingai pritaikyti ateityje“, – tvirtino Kanados rinktinės narys, per karjerą tapęs tikru futbolo klajūnu. Be Lietuvos ir Kanados, T. Rickettsui yra tekę žaisti Suomijos, Rumunijos, Izraelio, Turkijos ir Norvegijos klubuose.

Primename, kad pirmose rungtynėse su „Maccabi“ T. Rickettsas nežaidė, o jas „Sūduva“ laimėjo 2:1. Šį ketvirtadienį marijampoliečiai namie žydus taip pat įveikė 2:1 ir pateko į UEFA Europos lygos atkrintamąsias varžybas, kuriose susirems su vengrų „Ferencevaros“ klubu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)