Dėl prekybos nepilnametėmis lytinio išnaudojimo tikslais kaltintas J. Epsteinas turėjo būti lankomas kas pusvalandį, o šiuos vizitus prižiūrėtojai privalėjo žymėti specialiame žurnale. Vis dėlto kamerų įrašai parodė, kad kai kurie žurnale žymėti vizitai taip ir nebuvo įvykdyti.

JAV Teisingumo departamento atstovai antradienį teigė, kad atsistatydino federalinio kalėjimo, kuriame kalėjo J. Epsteinas, vadovas, o du sargybiniai, turėję stebėti kalinį, laikinai pašalinti iš darbo.

Paaiškėjo, kad patikrinimai nebuvo atliekami bent kelias valandas iki to laiko, kai J. Epsteinas šeštadienio rytą buvo rastas negyvas. Įtariama, kad prižiūrėtojai galėjo ir visai neatlikti vizitų arba pas kalinį lankytis tik kartais, o žurnale falsifikuoti įrašus apie priežiūrą.

Agentūra AP anksčiau šią savaitę pranešė, kad du incidento metu tarnavę sargybiniai dirbo viršvalandžius – vienas penktąją viršvalandžių dieną, kitas – privalomus viršvalandžius. Pranešta, kad kalėjimo institucijai trūko darbuotojų.

Laikraštis „The New York Times“, remdamasis neįvardytais pareigūnais, pranešė, kad du sargybiniai, turėję stebėti J. Epsteiną ir kitus kalinius, miegojo kelias ar visas tris valandas, kurias, kaip manoma, J. Epsteinas buvo paliktas vienas savo kameroje.

Rizikos draudimo fondų valdytojui liepą Niujorko teisme buvo pateikti kaltinimai dėl prekybos nepilnamečiais lytinio išnaudojimo tikslais.

Liepos pabaigoje buvo atmestas jo prašymas paleisti už užstatą. Dėl šių kaltinimų finansininkui galėjo būti skirta iki 45 metų laisvės atėmimo bausmė. Jis savo kaltę neigė.