Anksčiau vienas informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad „turistus skraidinęs sraigtasparnis Mi-8 atliko kietą nusileidimą Kronokų draustinyje“. Pasak jo, orlaivyje buvo iš viso 25 žmonės.

„Pagal pirminę informaciją, nukentėjo trys keleiviai. Dviems lūžo kojos, vienas patyrė kaklo traumą“, – sakė Kamčiatkos regiono vyriausybės vadovo pavaduotojas Sergejus Chabarovas.

Pasak jo, į nelaimės vietą buvo pasiųstas gelbėtojų sraigtasparnis, nugabensiantis žmones į Jelizovo miestą, kur nukentėjusiesiems bus suteikta medicinos pagalba.

„Kalbant apie sraigtasparnį, priklausantį oro bendrovei „Vertikal T“, jis smarkiai apgadintas. Pažeista sraigtasparnio uodegos konstrukcija ir nešantysis sraigtas“, – pažymėjo S. Chabarovas.

Rusijos tyrimų komitetas informavo, kad orlaivis smarkiai rėžėsi į žemę leisdamasis netoli Dzenzūro ugnikalnio, maždaug už 100 km nuo Kamčiatkos Petropavlovsko.

Sraigtasparnis skraidino turistus į itin vaizdinga gamta pasižyminčio Kamčiatkos pusiasalio lankytinas vietas, įskaitant Geizerių slėnį, taip pat Uzono ir Dzenzūro ugnikalnius.