Vietiniams pranešus apie „šimtus 20 cm ilgio gabaliukų“, nukritusių iš Norvegijos oro linijų bendrovei priklausančio lėktuvo, kai jis šeštadienį pakilo iš Romos Fjumičino oro uosto, pradėtas tyrimas.

„Jie krito kaip kulkos. Mano marškiniai užsidegė!“ – Italijos laikraščiui „Il Messaggero“ pasakojo vienas liudininkas.

Dauguma nuolaužų nukrito dirbtinėje saloje Isola Sacra ir nemaloniai nustebino jos gyventojus.

„Vaizdas priminė stiprią krušą, bet švietė saulė. Išėjau į balkoną ir pamačiau, kad lyja plienu ir geležimi. Suklykiau ir įbėgau atgal į vidų“, – pasakojo kitas liudininkas pasakojo.

Anot miesto valdžios atstovų, buvo apgadinti 25 automobiliai ir 12 namų.
Viena nuolauža užkrito ant 54-erių metų vyro, tačiau stipriai jo nesužeidė. Jis sakė, kad „džiaugiasi likęs gyvas“.

Sunerimę vietos gyventojai išėjo į gatves rinkti nuolaužų, kurių didžioji dalis buvo 10–20 cm ilgio. Kai kurios nuolaužos išdaužė automobilių stiklus.

Skelbiama, kad lėktuvui pasiekus 914 metrų aukštį pilotai pasiuntė signalą apie technines problemas ir sugrįžo į Romą. Leistis lėktuvas buvo priverstas praėjus 23 minutėms nuo pakilimo. Laineryje buvo 298 žmonės.

Fjumičino meras Esterino Montino savo „Facebook“ paskyroje patvirtino šį incidentą ir paragino skubiai imtis atitinkamų veiksmų, kad būtų išvengta tolesnio pavojaus.

„Šis įvykis patvirtina saugumo problemą, į kurią ne kartą atkreipėme dėmesį atitinkamais kanalais. Kaip administracija daug kalbėjome apie pirmojo kilimo ir tūpimo tako suderinamumą su miestu“, – sakė meras.

Gyventojai sako pritariantys mero pozicijai bijantys mirtino incidento.

„Visuomet kartojau, kad vieną dieną lėktuvas ar jo dalis nukris ant namo!“ – Italijos žiniasklaidai sakė vietos gyventojas.

Norvegijos oro linijų bendrovės atstovė spaudai „Euronews“ teigė, kad iš Romos į Los Andželą skridęs lėktuvas turėjo grįžti į Fjumičino oro uostą „dėl vieno variklio techninio gedimo“. Ji pridūrė, kad lėktuvas nusileido saugiai.